Gazete Vatan Logo

Kapadokya'da bisiklet heyecanı

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek 2007 Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası, 12-15 Temmuz tarihleri arasında Ürgüp'te yapılacak, 800'ü yabancı 1000 sporcu, mücadele edecek

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, şampiyonanın Türkiye Dağ Bisikleti Federasyonu, Avrupa Bisiklet Birliği ve belediyeleri tarafından ortak düzenlendiğini söyledi. Şampiyonanın Kapadokya ve Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Başkan Bekir Ödemiş, şunları söyledi:

"Dünyadaki yarışmalar arasında, en çok ilgi gören Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası'na yurt dışından yaklaşık 800 yabancı bisikletçinin katılmasını bekliyoruz. Şampiyonayı bir çok ulusal ve uluslararası televizyon kanalı canlı olarak yayınlayacak. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışından yazılı ve görsel basında görevli 60'a yakın spor muhabirin katılacak. Şampiyona boyunca, dünyada Türkiye'nin ve Kapadokya'nın tanıtımı da yapılacak."

AVUSTURYA'DA KARARLAŞTIRILDI
Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın ise her yıl yapılacak etkinliklerla ilgili son kararın verildiği UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) toplantısının Avusturya'nın Salzburg kentinde düzenlendiğini söyledi. Açıkalın, toplantıda Türkiye'nin 2007'de Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası gibi önemli organizasyonu üstlendiğini belirtirken şöyle konuştu:

"Türkiye, toplantıya katılan diğer ülke temsilcilerinin ilgi odağı haline geldi. Ülkemizin özellikle, dağ bisikleti disiplininde istikrarlı şekilde düzenlemeye devam ettiği uluslararası yarışmalar dikkat çekti. Özellikle, yabancı sporcuların Türkiye'ye karşı ilgisi oldukça yüksekti. Düzenlediğimiz yarışmalar hakkında detaylı bilgi verdik. Sonuçta, 2007 Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası'nın Kapadokya'da yapılmasına karar verildi. Karardan memnunuz."

Haberin Devamı