Gazete Vatan Logo

Kapadokya'da, yaygın turizm eğitimi

Nevşehir'de Turizm haftası etkinlikleri kapsamında yaygın turizm eğitimi semineri düzenlendi

2 günlük seminerde, turizmin ekonomik boyutları, turizm mevzuatı ve uygulama örnekleri, pazarlama stratejileri, sağlıklı halkla ilişkiler, hijyen, çevre sağlığı, AIDS, turistik imaj ve Türkiye imajı gibi konuların ele alınacak.

Nevşehir Valiliği, Kapadokya Bölgesi'nde turizm ile içiçe olan kurum yöneticileri başta olmak üzere, turizm ile ilgili hedef kitlenin turizm konusunda eğitimi amacıyla kent merkezi başta olmak üzere Ürgüp İlçesi'nde yaygın turizm eğitimi verileceğini duyurdu. Bu kapsamda 13 Nisan perşembe güna Valilik toplantı salonunda, belediye, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, yüksek öğretim kurumları, kamu kurum-kuruluşları, meslek kuruluşları temsilcileri ile yerel basın temsilcilerinin katılımı ile turizm konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Seminerde, turistik imaj ve Türkiye imajı, ilişkiler ve iletişim konuları ele alınacak. Aynı hedef doğrultusunda Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, belediye zabıta personeli de eğitimden geçirilecek. 14 Nisan cuma günü Ürgüp Kültür Merkezi salonunda da hijyen, çevre sağlığı ve AIDS, turistik ve Türkiye imajı, mesleki ahlakı ve halkla ilişkiler ve iletişim konularının ele alınacağı seminer düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanlarının katılacağı eğitim seminerine taksi ve minibüs sürücülerinin katılması planlanıyor.

Haberin Devamı