Gazete Vatan Logo

Kapadokya, Alman televizyonunda

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Almanya'dan yayın yapan Türk televizyonu TD1 kanalında Kapadokya Bölgesi'ni anlattı

Vali Hacımustafaoğlu, 'Aktif Panel, Turizm Dünyası' adlı program için verdiği röportajda, Kapadokya'nın tarihi, turistik ve doğal zenginlikleri hakkında bilgi verdi.

TD1 kanalı, yapım ve sunuculuğunu Aşkın Koç'un yaptığı 'Aktif Panel Turizm Dünyası' isimli turizm programında yayınlanmak üzere Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ile röportaj yaptı. Vali Hacımustafaoğlu tarihi, turistik ve doğal birçok zenginliği barındıran Kapadokya'nın sosyal, ekonomik ve kültürel yapısı konusunda bilgi verdi. Kapadokya'nın 6 bin yıllık tarihi ile doğal güzelliklerinin dünyada eşsiz olduğunu ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, herkesi Kapadokya'daki doğal ortamı korumaya davet etti.

"KAPADOKYA GÖRÜLMEYE DEĞER"
Kapadokya bölgesinin doğa güzellikleri ile görülmeye değer bir yer olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu "Bölgede, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyoruz. Gerek dünyanın gerekse yurdun dört bir yanından ziyaretçilerimiz var. Kapadokya'da çok sayıda Selçuklu ve Osmanlı eserleri ve bağrından çıkardığı Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri ile Türk İslam alemi için önemli. Yine 400'e yakın kilisesi ile de Hıristiyanlık alemi için çok önemli bir inanç ve turizm merkezidir. Ayrıca, binlerce peribacası, 300'e yakın yeraltı şehri ve Ürgüp yakınlarındaki bir antik kenti ile de bütün insanlığın olağanüstü ilgisini çeken bir turizm bölgesidir" dedi. Programın yapımcısı Aşkın Koç, röportajın önümüzdeki günlerde yayınlanacağını ve Kapadokya'ya geniş yer verileceğini söyledi.

'BAM TELİ' DE, ÜRGÜP'TE ÇEKİM YAPTI
NTV'de yayınlanan 'Bam Teli' programının yapımcısı Tayfun Talipoğlu da, çekimler için Nevşehir'in Ürgüp ilçesine geldi. Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ile röportaj yapan Talipoğlu, başkanın 7 yıllık görev süresince gerçekleştirdiği projeler ve etkinlikleri, `Bir Dünya Kenti Ürgüp' sloganı adı altında ekrana taşıyacak. Programda Ürgüp'te gerçekleştirilen 'Kayakapı Projesi', 'Hacettepe Üniversitesi Ürgüp Meslek Yüksek Okulu', 'Ürgüp Sabahat Toksöz Kültür Merkezi', Kapadokya'nın Venedik'i 'Damsa Çayı Rehabilitasyon Projesi' ve 6 yıldır inşaatı süren ancak bitirilemeyen `Uluslararası Kongre Merkezi' anlatılacak.

Haberin Devamı