Gazete Vatan Logo

Kanunsuzluğa izin vermeyiz

Yıldırım, ABD elçiliğine saldırıyı kınadı: Ülkemizde görev yapan diplomatların güvenliğini sağlamak görevimizdir

Kanunsuzluğa izin vermeyiz

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı namazını Süleymaniye Camii’nde kıldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Yıldırım, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. “Bayram vesilesiyle ülkemizin, milletimizin güvenliği için sınır boylarında, dağlarda, bayırlarda fedakarca görev ifa eden askerlerimizin, polislerimizin, jandarmalarımızın, bütün kolluk kuvvetlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun, muvaffakiyetler diliyorum. Terör belası başta olmak üzere ülkemize musallat olan her türlü afet ve felaketlerden Rabbim muhafaza eylesin” diyen Yıldırım, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne ateş açılmasını değerlendirdi:

Saldırıyı kınıyorum

Türkiye’de yabancı misyonlar, büyükelçilikler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvencesi altındadır. İlişkilerimiz, hangi ülkeyle, nasıl olursa olsun, bunlar ayrı bir şey. Bizim ülkemizde ikamet eden, görev yapan, her türlü yabancının, diplomatın, misafirlerin, onların güvenliğini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla böylesine bir saldırıyı tasvip etmek mümkün değildir, kınıyoruz. Ancak kolluk kuvvetlerimiz, İçişleri Bakanlığımız, çok hızlı hareket ederek bu saldırıyı yapmaya çalışanları kısa bir sürede kıskıvrak yakalamış ve adalete teslim etmiştir. Herkes şunu bilmelidir, hiçbir şekilde kanunsuzluğa, yanlışa, bu ülkede izin verilmeyecektir.

Haberin Devamı

Kameralı poz

Kanuni Sultan Süleyman’ın türbesini ziyaret edip dua eden Yıldırım, gazetecilerle de bayramlaştı. Meclis Başkanı, bir basın mensubunun kamerasını omzuna alarak poz verdi.
Varank’ın kabrini ziyaret etti
TBMM Başkanı Yıldırım, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank’ın İstanbul’daki Şehzadebaşı Camii’nin avlusunda bulunan kabrini ziyaret edip, dua okudu.