Gazete Vatan Logo

Kanseri sevgiyle yendi

Kemoterapi öncesi kök hücreleri dondurulan ve kemoterapinin ardından nakille sağlığına kavuşan Keramettin Ok, “Eşim bana bir bebek gibi baktı. Onun sayesinde başaracağıma inandım ve kanseri yendim” dedi.

İzmirli Keramettin Ok, bir buçuk yıl önce bel ağrısı çekmeye başladı. İlk başta fizik tedavi ile geçebileceğini düşünse de ağrıları gün geçtikçe arttı. Gittiği tedavi merkezinde çekilen MR’ın ardından Ok’a dahiliye ve onkoloji uzmanları ile görüşmesi tavsiye edildi. Bunun üzerine İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yolunu tutan Keramettin Ok’un ileri derecede böbrek yetmezliği çektiği; ayrıca kandaki kalsiyum oranın da hayatını tehlikeye sokacak seviyede olduğu ortaya çıktı. Acilen hematoloji kliniğine yatırılan Ok’a, yapılan tetkikler sonucunda kemik iliği kanseri teşhisi kondu. Ancak hastalığın henüz kemik iliğini ele geçirmediğini fark eden doktorları, hastadan aldıkları kök hücreleri özel bir yöntemle dondurdu ve kemoterapiye başladı.

6 ay kemoterapi alan Ok, ardından özel bir hastanede kendi kök hücreleriyle yapılan nakille lösemiden kurtuldu. Bu süreçte eşi Sevim Ok'un desteğiyle bir an bile olsun ölümü düşünmediğini anlatan Ok, “2,5 sene önce babamı kanserden kaybettim. Hastalığımı öğrendiğimde durumun ciddiyetini anladım ve bir şekilde hayata tutunmam gerektiğini fark ettim. Eşim bana çok moral verdi. Çok şükür hastalığı yendim. İnanmak başarmanın yarısıdır, bu hastalığa yakalanan herkesin öncelikle bunu bilmesi lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

KEMİK İLİĞİ KANSERİNİ DÜŞÜNDÜREN BELİRTİLER

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği Eğitim Görevlisi Doç Dr. Oktay Bilgir de hayati risk oluşturan bir kanseri başarıyla tedavi ettiklerini, hastanın şu an günlük hayatını sürdürdüğünü söyledi. Ok’un düzenli olarak kontrollere geleceğini belirten Doç. Dr. Bilgir, “Multipl Myelom hastalığı kemik iliğinde plazma hücresi adı verilen, hücre grubunun artışı ile seyreden habis bir hastalıktır. Bir tür kemik iliği kanseridir. Bu hastalıkta kansızlık, böbrek yetmezliği, iskelet sistemi bulguları ve kanda elektrolit bozuklukları görülebilir” dedi.

Haberin Devamı