Gazete Vatan Logo

Kanser yapan implant operasyonu

Ankara'da bir doktor, dişine implant yaptırdı. Yapılan implant doktorun çenesini eritti. Şikayet üzerine İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü harekete geçti. Korkunç gerçek ortaya çıktı

Kanser yapan implant operasyonu

Ankara'da bir doktor, dişine yaptırdığı implantın çenesini eriterek ciddi sağlık sorunları açması nedeniyle şikâyetçi oldu. İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü polisleri, yaptıkları araştırmada, “Saf titanyum” denilerek piyasada bin-bin 500 dolar para karşılığı uygulanan implantların büyük bir bölümünün sağlıklı olmadığını ortaya çıkardı. Uzakdoğu, Çin, Bulgaristan ve Malezya gibi ülkelerde merdivenaltı olarak üretilen implantların, yurda kaçak olarak sokulup diş hekimleri ve kliniklere satıldığı belirlendi. İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın ve Tekirdağ’da 19 ayrı adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda, 4 diş hekimi, 1 hastane sahibi, 1 yurtdışı kuryesi ile 12 ithalatçı firma sahibi hakkında adli işlem yapıldı. Yürütülen operasyonlarda, piyasa değeri 35 milyon dolar olan 13 bin 28 adet implant ve diş tedavisinde kullanılan ilaç ve malzemeler ele geçirildi.

‘ÇENE ERİMESİ VE KANSER YAPIYOR’ IMPLANT

Der Başkanı Oğuz Akyüz, “Implantın saf titanyumdan sertifikalı üretim yapılan yerlerden alınması gerekiyor. Ancak günümüzde birçok fırsatçı, Uzakdoğu ülkelerinde merdivenaltı yerlerde kalitesiz olarak üretilen yerlerden tanesini 10 dolara alıp uygulamayla birlikte bin-bin 500 dolara satıyor. Eğer malzeme saf titanyum olmaz, katışıklı bir malzeme olursa, uygulamanın yapıldığı çenede çözülerek, çene erimesi ve çene kanserine bile neden olabiliyor” diye konuştu. (Habertürk)

Haberin Devamı