Gazete Vatan Logo

Kanser ilaçlarına 'günübirlik' çözüm!

20 Temmuz'a kadar eczanelerden alınabilecek kanser ilaçları için 20 Temmuz'dan sonra 'günübirlik' çözüm uygulanacak.

Kanser ilaçlarına 'günübirlik' çözüm!

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), “medula” krizine, 20 Temmuz’a kadar eczanelerden ilaç almayı serbest bırakarak geçici çözüm üretti. 20 Temmuz’dan sonra ise ödenekleri gönderilen hastanelerin ilaç alımını tamamlaması öngörülüyor. Bakanlık bu süre zarfında doktorları yeni uygulama hakkında bilgilendirecek.

Gazete Habertürk'ten Lütfi Erdo3an'ın haberine göre, 20 Temmuz sonrası ise ilaçların hastanede bulunamaması halinde doktorlar,hastaların eczaneden ilaçlarını alabilmesi için reçeteyi “ayaktan” değil, “yatarak” veya “günübirlik” tedavi olarak yazacak.

Kanser ilaçlarının devlet hastanelerinde satılmasıyla ilgili uygulama kapsamında hastanelere ödenek gönderildi. Sağlık Bakanlığı, bu yıl için toplam 100 milyon TL’yi bulacak ödemelerin 15 milyon TL’lik ilk dilimini hastanelere gönderdi. Hastaneler ödenekle kanser ilacı satın alacak. Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar, kanser ilacı temini için hastanelere 100 milyon TL ödenek gönderecek. Bu ayın aktarımını yapan bakanlık izleyen aşamada, ağustos’ta 15 milyon TL, eylülde 15 milyon TL, ekimde 15 milyon TL, kasımda 20 milyon TL, aralıkta 20 milyon TL daha aktaracak. Bu sayede hastaneler yurtdışından kanser ilaçlarını ithal ederek hastaya uygulayabilecek.

Haberin Devamı