Gazete Vatan Logo

Kanser Derneği’nden ücretsiz konaklama

Türk Kanser Derneği, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında düzenlediği basın toplantısında yeni projelerini ve faaliyetlerini anlattı.

Kanser Derneği’nden ücretsiz konaklama

Toplantıya, TKD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, Op. Dr. Murat Atay, Prof. Dr. N. Cem Balcı, Prof. Dr. Sezer Sağlam, Op. Dr. Zeynep Civelek Çaynak ve Doç. Dr. Soley Bayraktar katıldı. Toplantıya Linet ve Zuhal Topal katılarak destek verdi.

TKD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, İstanbul’da ikamet etmeyen, ancak kanser tedavisini burada gören ve maddi imkanı olmayan kanser hastalarına, refakatçileri ile birlikte ücretsiz konaklama olanağı müjdesi verdi. Duruman, “Kanserle mücadelede tıbbi süreç kadar hastaya sürekli destek sağlayabilmek de önem taşıyor. MucizEvi projemizle, hastaların ve refakatçilerinin tedavi süresi boyunca 3 öğün yemek, konaklama, ısınma, temizlik gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bunun yanı sıra, psikolojik destek ve atölye çalışmaları da ücretsiz olarak sağlanacak. Tüm bu özellikleri ile tam bir yaşam merkezi kimliği taşıyan MucizEvi projemizi, ilk adımda İstanbul’da hayata geçirmeyi, sonrasında Ankara ve İzmir başta olmak üzere kanser tedavisinde merkez özelliği taşıyan büyük illere yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Konser düzenleyecekler

Öte yandan ünlü ses sanatçısı Linet, “Dernek yararına konser hedefimiz var. Tüm sanatçı arkadaşlarımı seferber edeceğim” diyerek gönüllü destek için çağrıda bulundu. Ünlü sunucu ve oyuncu Zuhal Topal ise annesinin de geçmişte kanser hastası olduğunu vurgulayarak, toplum genelinde farkındalığın önemine dikkat çekti. Topal, tüm hayranlarını, özellikle sosyal medya paylaşımlarıyla farkındalığın artmasına destek vermeye davet etti.