Gazete Vatan Logo

Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ve Beykoz Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında 2.etapta tamamlanarak halkın kullanımına açıldı.

Kanlıca-Paşabahçe  bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ve Beykoz Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında 2.etapta tamamlanarak halkın kullanımına açıldı. Daha önceden açılan bölümle birlikte Kanlıca’dan Paşabahçe’ye yaklaşık 3 bin 700 metrelik yaya ve bisiklet yolu oluşturuldu. En manzaralı yaya yolu olmaya aday olan yeni yolda eşsiz boğaz manzarasıyla, Çubuklu 29, Çubuklu Hayal Kahvesi ve İBB Sosyal Tesisleri’nin önünden geçerek Paşabahçe’de sona eriyor. Yapımına 2015 yılında başlanan projenin ilk etabı olan Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesi, daha önceden tamamlanmıştı. İstanbul Boğaz’ına kazıklar üzerine yapılan ilk etaptaki bin 300 metre uzunluğundaki yol, 10 metre genişliğinde ve üzerinde balık tutma alanları bisiklet ve yürüyüş bölümleri bulunuyor.

2.4

Projenin ikinci etabında yer alan ve yaya yolunu deniz üzerinde uzatarak Paşabahçe’ye kadar ulaştıran çalışmalar tamamlandı, halkın kullanımına açıldı. Çubuklu iskelesinin arkasından başlayarak 2.4 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki yeni yaya yolu Çubuklu 29, Çubuklu Hayal Kahvesi ve İBB Beykoz Sosyal Tesislerinin önünden geçiyor.

Haberin Devamı