Gazete Vatan Logo

Kanlı yılların karanlık ismi!

1951 Solhanlı doğumlu Mahmut Yıldırım, gerçek isminden çok Ahmet Demir, Sakallı ve Yeşil olarak tanındı. 1973’te Bingöl’ün Genç ilçesi Jandarma Komutanlığı ve MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü ile çalıştığı iddia edilen Yıldırım, 1975’de Milli Görüş hareketi içine girdi ve Elazığ Etibank Ferrokrom tesislerinde çalışmaya başladı. Dört yıl sonra farklı bir göreve soyunup, farklı bir isimle anılmaya başladı. Yeni adını gözlerinin rengi olan “Yeşil”den aldı.

Susurluk’la deşifre oldu

Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pekçok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Herkes Yeşil’den söz etti ancak bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri aktarırken Yeşil’in öldürüldüğünü söyledi. Ama kısa bir süre sonra Yeşil, İHD Başkanı Akın Birdal’ı vuranların arkasındaki isim olarak ortaya çıktı. Daha sonraki bilgiler Yeşil’in hayatta olduğunu ortaya koydu. Ahmet Demir, Mehmet Kırmızı sahte kimliklerini kullanan, Mahmut Yıldırım’ın bir dönem MİT’te, bir dönem JİTEM’de görev aldığı anlaşıldı.

Faili meçhul cinayetlerin faili

JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever‘in öldürülmesinden, Güneydoğu’daki pek çok faili meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı iddia edilen Yeşil için Abdullah Öcalan’ın Suriye’de öldürülmesi için görevlendirilen ekipte de yer aldığı öne sürüldü. Afyon Cezaevi’nde öldürülen Sabancı suikastı sanıklarından DHKPC’li Mustafa Duyar’ı Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nden alıp getiren ekipte onun da adı geçti.

Haberin Devamı