Gazete Vatan Logo

Kanlı saldırıların planlayıcısı yakalandı!

MİT, Beşiktaş ve Vezneciler’deki kanlı eylemlerin organizatörü olan teröristin ismine ulaştı. Bir aylık teknik takip sonucu PKK’lı terörist dün kıskıvrak yakalandı. 44 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarla PKK’nın eylem hücreleri de çökertilmiş oldu

Kanlı saldırıların planlayıcısı yakalandı!

Beşiktaş’ta 10 Aralık’ta Vodafone Arena’nın önünde ve Maçka Parkı girişinde yapılan, 49 kişinin yaşamını yitirdiği çifte saldırı sonrasında çalışma yapan MİT, PKK’nın yeni eylem hazırlığı planları olduğu yönündeki bilgiyi emniyetin istihbarat birimleriyle paylaştı. Emniyet İstihbarat ile MİT elemanlarının bir aylık fiziki ve teknik takibi sonucu, örgütün eylem hücrelerinin başındaki Mehmet Emin T.’nin ismine ulaşıldı.

O kadın da ele geçti

Yapılan incelemelerde bu kişinin 11 kişinin hayatını kaybettiği Vezneciler’deki canlı bomba saldırısının da planlayıcısı pozisyonunda olduğu tespit edildi. Kilit isim üzerine yapılan teknik ve fiziki takiplerde örgütün hücre evleri tek tek tespit edildi. 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarla aralarında Mehmet Emin T.’nin de olduğu 13’ü kadın 44 kişi gözaltına alındı. Beşiktaş’taki saldırı öncesinde bomba yüklü araçtan inen kadın kadın terörist Zozan K., da İstanbul’daki operasyonda yakalandı. Polisin iki hafta önce yaptığı operasyonda da Vezneciler’deki saldırıyla ilgili aranan kadın terörist Gürşah B. gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Günlüğü ele geçirildi

Operasyonda yakalanan terörist Zozan K.’nın anı defteri de ele geçirildi. Terörist Zozan K.’nın, Beşiktaş’ta kendini patlatan canlı bomba Burak Yavuz ile sevgili olduğu ve anı defterinde, “Keşke elini daha fazla tutabilseydim” yazdığı öğrenildi. Ayrıca Beşiktaş-Bursa maçının da aralarında olduğu İstanbul’da oynanacak 6 futbol maçının deftere not edildiği belirtildi.

Havalandırma boşluğuna gizlemişler

Gözaltına alınanlara ait ikametler ile 3 depo ve 4 ayrı iş yerinde yapılan aramalarda, soba içine gizlenmiş silah ve bomba yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra havalandırma boşluğuna gizlenmiş çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İstanbul kurtuldu

Operasyonların ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin bir açıklama yaptı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile kameralar karşısına geçen Vali Şahin, operasyonla ilgili verdiği bilgilerin ardından, “İstanbul’un gerçekten çok ciddi ve sansasyonel sonuçlara yol açabilecek eylemlerden kurtulduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da tabii emniyet birimleri olarak çalışmalarımıza hız ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı