Gazete Vatan Logo

Kanlı Cumartesi: 22 ölü!

İşçilerin feci sonu...

Kırıkkale, Ağrı ve Düzce'de meydana gelen kazalarda 22 kişi hayatını kaybetti.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi. Kazada 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Kaza, Karakeçili-Bala karayolunun Sülübük Mevkii'nde meydana geldi. Ankara'dan Kırşehir'in Kaman ilçesine çalışmaya giden mevsimlik işçileri taşıyan Cuma Diler (20) yönetimindeki 71 BN 754 plakalı minibüsün sol lastiği, Karakeçili- Bala karayolunun Sülübük Mevkii'nde patladı. Kontrolden çıkan minibüs hızla devrildi. Kazada Mehmet Kılıç (19), eşi Fatma Kılıç (18) ile çocukları 1 yaşındaki Melike ile 3 yaşındaki İbrahim Halil Kılıç, 4 yaşındaki Fatma Nur Kılıç ve aynı yaştaki Musa Diler öldü.

Kazada yaralanan sürücü Cuma Diler'in de aralarında bulunduğu 6 kişi ise Kırıkkale ve Ankara'da ki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

AĞRI

Ağrı'da minibüsle otobüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ağrı çevreyolunun 3. kilometresinde, Bülent Ögdüm idaresindeki 34 BF 4045 plakalı minibüs ile Ercan Aydın yönetimindeki 19 KC 855 kamyonet çarpıştı.

Kazada 13 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. 13 kişinin cesedi Ağrı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralılar, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazada ölen vatandaşların kimlikleri şöyle:

''İsa Karadağ, Salih Karadağ, Çetin Erkut, Muhammet Üstündağ, Dinçer Çetin, Ebru Adalı, Fatih Yıldız, Abdurrahman Demir, Mehmet Deniz, İbrahim Adalı, Demet Kızılay, Dilara Kızılay ve Nara Kızılay.''

Yaralanan 12 kişinin isimleri ise şöyle:

''İsmet Sarı, Fırat Karadağ, Halis Baran, İlhan Tan, Bülent Ögdüm, Ercan Aydın, Ferhat Yıldız, Feyyaz Yıldız, Ferdi Yıldız, İlhan Önder, Okan Önder, Mustafa Söğüt''

Bu arada, kaza anını anlatan yaralılardan İlhan Tan, Tutak ilçesinden Erzurum'a doğru gittiklerini belirterek, ''Karşı yönden gelen araç takla atıp, yan yattı. O sırada adeta buzun üzerinde kayar gibi gelip bizim aracımıza çarptı. Ondan sonrasını hatırlayamıyorum. Yerden kalktığımda ölü insanları gördüm. Onlara yardım etmek istedim fakat gücüm yoktu'' diye konuştu.

DÜZCE

Düzce'nin Yığılca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Yığılca yolunda seyreden Halil Güvercin yönetimindeki 41 TS 008 plakalı otomobil, İğneler köyü mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 50 metre yükseklikten dereye yuvarlandı.

Kazada sürücü Halil Güvercin ile çocukları Tayfun (17) ve Şule Güvercin (13) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Çiğdem ve Oğuz Güvercin olay yeri yakınındaki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı.

Yaralılar, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılırken, dereye yuvarlanan araç, kepçe yardımıyla sudan çıkarıldı.

Güvercin ve iki çocuğunun naaşları, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı