Gazete Vatan Logo

Kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulmasının etkileri nelerdir?

Kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulmasının etkileri nelerdir? Sorularının merak edilen yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Nadir rastlanan doğa olaylarından Kanlı ay tutulması ile ilgili bilgiler haberimizde...

Kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulmasının etkileri nelerdir?

Kanlı ay tutulması gündemde çok sık konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kanlı ay tutulması 2018 yılında ne zaman gerçekleşecek? Etkileri neler olacak? İşte konuya dair merak edilen tüm bilgiler ve detaylar...

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Kanlı Ay Tutulması Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen karanlıkta bırakması ile tam Ay Tutulması'nın yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür. Normalde Ay, Dünya etrafındaki turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 gün içinde de döngüsünü gerçekleştirir. "Kanlı Ay" sadece Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında gerçekleşebilir.

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Ay tutulması, Türkiye'den 2018-2020 yılları arasında gözlenebilecek 6 tutulmadan ikincisinin gözlenebileceği tarih olan 27 Temmuz akşamı gerçekleşecek. Bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması 1 saat 43 dakika devam edecek. Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma saat 20.13'de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek. Tutulmanın maksimumunun gerçekleştiği 22.30-01.13 saatleri arasında ay tamamen karacak.

Haberin Devamı

Yılın son tutulması ise 11 Ağustos'ta parçalı güneş tutulması olacak. Kanada'nın en kuzeyi, Grönland, İzlanda, İskandinavya, Rusya ve Kazakistan'ın büyük bir kısmı, Moğolistan ve Çin'in büyük bölümünden izlenebilecek bu tutulma genel zamana göre 08.02-11.30 arasında gerçekleşecek. Ülkemizden görülemeyecek olan bu tutulmada ay, güneşin yüzde 75'ini örtecek.