Gazete Vatan Logo

Kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulması 2018 ne zaman gerçekleşecek?

Kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulması 2018 ne zaman gerçekleşecek? Sorularının yanıtı gündemde merakla araştırılıyor. Türkiye'de görülüp görülmeyeceği merak edilen kanlı ay tutulması hakkındaki bilgileri derledik.

Kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulması 2018 ne zaman gerçekleşecek?

Heyecanla beklenen kanlı ay tutulmasına az bir zaman kaldı. Bu ilginç doğa olayı için Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 21. yüzyılın kanlı ay tutulması açıklamasını yaptı.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay'ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay'ın, Dünya'nın ve Güneş'in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine ulaşır.

KANLI AY TUTULMASI 2018 NE ZAMAN?

21. yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması 27 Temmuz'da gerçekleşecek. Yaklaşık 4 saat sürecek tutulma, bu yüzyılda yaşayacağımız en uzun süren Ay Tutulması olarak tarihe geçecek. Türkiye saati ile 20.15 gibi başlayacak olan tutulma, 02.20'ye kadar devam edecek.

Dünya ve Mars gezegenlerinin birbirine en yakın konuma geleceği tutulma esnasında Dünya’nın gölgesinin altında kalan Ay, muhteşem bir bakır rengini alacak. Ay tutulması Türkiye’nin yanı sıra Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya'nın bir kısmında izlenebilecek İstanbul'da havanın açık olması durumunda, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü kompleksindeki teleskopların yanı sıra çeşitli portatif teleskoplarla da Ay, Mars, Jüpiter ve Satürn gözlenebilecek.

Haberin Devamı