Gazete Vatan Logo

Kanı yerde kalmadı

4 Mayıs’ta Kastamonu mitinginden dönen Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna Ilgaz Dağı eteklerinde saldırıp eskortluk yapan ekipteki polis Recep Şahin’i şehit eden teröristlerden biri dün ölü ele geçirildi...



Başbakan’ın konvoyuna saldıran PKK’lıların yakalanması için Ilgaz Dağı ve Batı Karadeniz bölgesinde operasyonlar sürerken, dün sabaha karşı Kastamonu’nun İhsangazi İlçesi Bozarmut Köyü kırsalında çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü.
Bolu ’dan komandolar katıldı
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı komutasında Ilgaz Dağı eteklerinde bulunan İhsangazi İlçesi Bozarmut Köyü kırsalında sürdürülen operasyonlara, Bolu Komando Tugayı’ndan gelen çok sayıda asker katılırken, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Timleri de bölgedeki operasyonlara destek verdi.
Sabah 09.30 ’da çatışma
Operasyonu sürdüren devriye halindeki komando timi, Ilgaz Dağı eteklerinde bulunan İhsangazi İlçesi Bozarmut Köyü kırsalında 4 kişilik terörist grupla sabah saat 09.30’da karşılaştı. Çıkan çatışmada öldürülen teröristin, polis otosuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren gruptan olduğu öğrenildi.
Silahları bırakıp kaçtılar
Terörist grubun yanlarında bulunan ve Kuzey Irak ile görüşme yaptıkları büyük telsizi ve el telsizleriyle birlikte grup liderine ait olabileceği ileri sürülen uzun namlulu bir silahı bırakarak kaçtığı bildirildi.Operasyonu yürüten yetkililer Ilgaz Dağı ormanlarının çok sık olması ve bahar mevsimi dolayısıyla boyları yükselen otların askeri operasyonları güçleştirdiğini belirtti. Bozarmut ve Kayapınar Köyleri arasındaki ormanlık alanda zaman zaman devam eden çatışma nedeniyle, bölgeye helikopterlerle jandarma ve komando timleri sevkediliyor. Operasyonlara havadan da 3 askeri helikopter ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2 helikopteri destek veriyor. Bu arada bölgeye, çok sayıda ambulans ve itfaiye aracıda sevk edildi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün ile Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, İhsangazi İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek, yetkililerden operasyonlarla ilgili bilgi aldı.

‘Keşke sağ yakalansaydı’

Operasyonları Vali Bektaş ve İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, polis helikopteriyle havadan izledi. Operasyon bölgesinden dönüşte basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Bektaş şunları söyledi: “Sabah saatlerinde Ilgaz’da ki eylemi yaptığını tahmin ettiğimiz aynı grupla güvenlik güçlerimiz arasında çatışma yaşandı. Çatışmada, 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Keşke sağ yakalanmış olsaydı.

Operasyonlarımız diğer teröristlerin yakalanması için devam ediyor. Şunu herkes bilsinki, bizim dağlarımıza kimse giremez, giremeyecektirde. Teröristler yakalanıncaya kadar operasyonlarımız devam edecektir. Ben kendilerine bir an önce teslim olmalarını öneriyorum.” Vali Bektaş, ölü ele geçirilen teröristin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü de belirterek, ardından cenazesinin ailesine teslim edileceğini söyledi.

Hepsinin hesabı bugün görülecek!

“Hatırlayınız.. Bu ayın başında Sayın Başbakanımız Kastamonu mitinginden dönerken Ilgaz Dağları’nda terörist bir grup, koruma ekibinden birine saldırdı. Bir polis memurumuz şehit olmuştu. Allah rahmet eğlesin. Bu melaneti işleyenlerden birisi bu sabaha karşı ölü olarak ele geçirildi, diğerleri de bir an önce yakalanacak, bugün hepsinin hesabı görülecek. Bu topraklarda barınamayacak vatan hainleri, bölücüler, teröristler. Bazı silahlar ele geçirildi. Daha önce de bu konu ile ilgili değerlendirmelerimde ’teröristler barınamaz, güvenlik güçlerimiz bunları mutlaka etkisiz hale getirecektir’ demiştim. Bugün bunun gerçekleşmekte olduğunu gördüğüm için memnunum.“

Haberin Devamı