Gazete Vatan Logo

Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre son deprem listesi! En son nerede deprem oldu?

Deprem haberleri merakla takip ediliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, Manisa Kırkağaç’da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 14.26’da meydana gelen deprem, İstanbul, İzmir, Bursa gibi çok sayıda kentte de hissedildi. Depremin derinliği 11.8 km olarak açıklandı. Manisa’da yaşanan deprem, vatandaşların başka nerede deprem oldu araştırmasına neden oldu.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre son deprem listesi! En son nerede deprem oldu?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve AFAD dakika dakika deprem verilerini paylaşıyor. Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini bu verilerden anlık olarak takip etmek mümkün. Peki en son nerede deprem oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi deprem verileri…

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

AFAD SON DEPREMLER

DEPREM NEDİR?

Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına "DEPREM" denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.