Gazete Vatan Logo

Kandil uzak hedef değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kandil’e operasyon sinyali verdi: Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Bu bir operasyon meselesi değil zamanlama meselesi. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecek

Kandil uzak hedef değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün konuk olduğu AA Editör Masası’nda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayyum atanan belediyelerle ilgili olarak Soylu ‘650 milyon lira kamu borcu ödendi, esnafa borç ödendi. Borç batağındaydı belediyeler. Hepsi ödendi’ dedi. Soylu, kayyum atanan belediyelerde bir buçuk yılda 4,2 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

İnce’nin sözleri

Soylu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için söylediği sözlerle ilgili olarak şöyle konuştu: Verdiği mesaj milletimize değil, verdiği mesaj PKK’ya. ‘Sen hiç merak etme Afrin’i aldı, bunun intikamını 24 Haziran’dan sonra ben alacağım’ diyor. Bu millet de sana o intikamı aldırmaz sen merak etme.

Sandıkların taşınması

Soylu, güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınması ve birleştirilmesi ile ilgili de ‘Sahayı PKK’dan steril hale getirene kadar bu uygulamayı yapmak durumundayız’ diye konuştu.

Metruk binalar

Soylu uyuşturuyla mücadeleyi de anlattı: Ben açık söyledim, bana yine kızabilirler. Dedim ki belediyelere, CHP’li belediyelere de söyledim, hepsine... ‘Metruk binaları yıkın kardeşim, kimse bir şey derse İçişleri Bakanı talimat verdi’ diyin dedim. Yılbaşından bu yana 60 bin metruk bina tespit ettik, 20 binini yıktık, 2 bininin işlemi devam ediyor. Soylu, 3 Haziran 2018 itibarıyla uyuşturucudan tutuklu sayısının 9 bin 484 kişi olduğu bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Kandil’e operasyon

‘Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi’ diyen Soylu şöyle devam etti: Milletimiz ‘Kandil ne olacak’ diye bir problem düşünmesin. Bizim için şu anda zamanlama önemli. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin bundan endişesi olmasın.