Gazete Vatan Logo

Kandil için 12 Eylül benzetmesi

Kandil için 12 Eylül benzetmesi

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Başkanları’nın her açıklamasının Kandil tarafından tekzip edildiğini söyledi ve “Ha 12 Eylül rejimi partilere dönüp ‘Hizaya girin’ demiş, ha Kandil’den birileri” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen kahvaltıda, Doğu ve Güneydoğu’dan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Davutoğlu, HDP’den gelen “çatışmasızlık” açıklamalarına atıfta bulunarak, “Şimdi yeni yeni şartlar öngörüp milletin hafızasıyla alay ediyorlar. Silahlı unsurlar Türkiye’den çekildi mi? Çatışmasızlığı niye polislerimiz askerlerimiz şehit olduklarında hatırlamadılar” dedi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

‘Zihniyet paralelliği’

“7 Haziran’dan beri eş başkanların, Sayın Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın yaptığı her açıklama yukarıdan bir yerlerden tekzip edildi, şu denmeye çalışıldı: ‘Sen siyaset oyunu oynayabilirsin ama aklı ben üretirim, senin söz söyleme hakkın yok’. Her açıklama ertesi gün Kandil’den tekzip edildi. Şimdi önce akıllarına saygı duyanlar, vicdanlarına saygı duyan HDP’lilerin buna isyan etmesi lazım. Ha 12 Eylül rejimi partilere dönüp ‘Hizaya girin’ demiş, ha Kandil’den birileri HDP’ye dönüp ‘Hizaya girin’ demiş, aynı mantıktır, aynı zihniyettir, hiçbir farkı yok. Mesele Kürt meselesi değil, mesele ‘Kürtler için ne doğruysa sadece ben bilirim’ diyen ve aynen 12 Eylül’de ‘Türkler için ne doğruysa sadece ben bilirim’ diyen zihniyet paralelliğidir.”

Haberin Devamı

Savaş talimatı verdiler

“Şimdi bizi, onların tabiriyle ateşkesi, çatışmasızlığı sona erdirmekle suçluyorlar. Bakın, sıralamayı veriyorum. 7 Haziran seçimlerinden 3 veya 4 gün sonra açıklama yapıldı, ‘Çatışmasızlık konusunda sadece biz karar veririz, kimse karar veremez silahların bırakılması konusunda.’ Tarih, 9 Temmuz. Sayın Cumhurbaşkanımız bana hükümeti kurma görevini verdi. 11 Temmuz’de KCK açıklama yaptı. ‘Ateşkes dönemi bitmiştir’ diye. Daha ortada Suruç yok, bir operasyon gerektirecek şartlar yok. 15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken aynı saatlerde KCK, ‘sözde halk savaşını başlatma’ talimatı verdi. Daha siyasi görüşme yapılırken, 19 Temmuz, Suruç’tan bir gün önce KCK, Cemil Bayık açıklama yaptı ve ‘silahlanın ve halk savaşına hazır olun’ diye.”

Haberin Devamı

‘Parçalama çabaları’

“Kime karşı, kiminle savaşıyorsunuz? Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Türkiye’yi Suriye ya da Irak’a benzetme yönünde nereden talimat aldınız? Birileri Ortadoğu halklarının kaderini ayrıştırmaya çalışıyor. 12 Eylül, bu kader bilincini yok etmek için tek tipleştirmeye gitti. PKK ideolojisi de dışarıdan aldıkları bu talimatlarla bu kader bilincini yok edip, Ortadoğu’nun parçalanmasına, Balkanlar’ın parçalanmasına benzer bir şekilde Anadolu’nun, Rumeli’nin parçalanması için çabalar gösterdi.”