Gazete Vatan Logo

Kandil'e kırmızı pasaport!

Yeni yasada büyük tartışma...

TBMM’deki 4 siyasi parti tarafından hazırlanan kanun teklifi ile 3 bin eski vekil ve 10 bin kişilik aileleri, diplomatik pasaporta kavuşuyor. Teklif kapsamına haklarında çeşitli suç iddiaları bulunan, mahkum olan ya da yurt dışında kaçak yaşayan eski vekiller de giriyor.

Yasa teklifi ile, eski vekiller ile dışarıdan atanan bakanlar ve bunların eş ve çocukları da diplomatik pasaport alacak. Eski vekillerin öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşını bitirene kadar, bedensel, zihinsel ve ruhsal özürlerinden dolayı bakıma muhtaç durumda olan çocuklarına ise, yaş sınır aranmadan diplomatik pasaport verilecek.

KANDİL’DEKİ EŞ

Bu değişiklik haklarında çeşitli suç iddiaları bulunan, farklı suçlardan mahkum olan ya da yurt dışında kaçak olarak yaşayan eski milletvekillerini de ilgilendiriyor. Haklarındaki yasal sorun çözüldüğü taktirde bu kişiler de kırmızı pasaport alabilecek.

KCK davasından bir süre tutuklu kalan BDP’li eski vekil Fatma Kurtulan’ın eşi ‘’Piro’’ kod adlı Salman Kurtulan halen Kandil dağında bulunuyor. Hatay’daki bir çatışmada öldüğü öne sürülen Kurtulan’ın bir süre önce Murat Karayılan’la çekilmiş fotoğrafları bulundu. Fatma Kurtulan’ın eşinden boşandığı da öne sürülüken, Mersin Menteş Mahallesi 109 cilt, 215 hane numaralı nüfus kaydında, çiftin 21 Ocak 1992’den bu yana evli olduğu görülüyor.

‘’İSA MESİH’’

Diplomatik pasaport hakkı, yasal sorunları çözülürse Belçika ve bazı Avrupa ülkelerinde kaçak olarak yaşayan Kongra-Gel Başkanı eski milletvekili Zübeyir Aydar ile çeşitli davalardan aranan eski HEP ve DEP milletvekilleri Remzi Kartal, Nizamettin Toğuç, Ali Yiğit, Mahmut Kılınç ile Ergenekon davasından aranan eski AKP’li Turhan Çömez gibi isimler için de geçerli olacak.

Adı sık sık eroin kaçakçılığı olaylarına karışan eski ANAP ve RP’li bir milletvekilinin yanı sıra, geçmişte eroin kaçakçılığı yaparken yakalanan 2 eski vekil, dolandırıcılıktan tutuklanan 3 eski Bakan, kendisini ‘’İsa Mesih’’ ilan eden eski RP’li bir vekil ve aileleri de yasa teklifi kapsamına giriyor. Teklif eski ve yeni milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğü, temsil ve tedavi gideri, emekli maaşı, protokol önceliği, süresiz silah ruhsatı gibi bir çok ayrıcalık da getiriyor. (gazeteport)

Haberin Devamı