Gazete Vatan Logo

Kandil’de lider takımını hallettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil’e yapılan operasyonları anlatırken, “İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık, 10 önemli noktayı vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halindeki bunların lider takımını hallettik” dedi

Kandil’de lider takımını hallettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ilk mitingini Şanlıurfa’da yaptı. Suriye’de yapılan harekatlarla terörün temizlendiğini anlatan Erdoğan, “Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç’i güvenli hale getiriyoruz” dedi ve Münbiçli Arapların da topraklarına artık dönebileceğini söyledi. İdlib’in de güvenli hale getirilmesi için adımlar atıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

Sıra Urfa’nın karşısında

Kandil’e ilk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık, 10 önemli noktayı vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halindeki bunların lider takımını hallettik. Sıra Urfa’nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp, asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz.

‘Biraz daha sabır’

Varil bombalarından kaçan Suriyeli kardeşlerimize siz ensar oldunuz. Tebrik ediyorum sizi. Urfalı kardeşlerimin ekmeğini nasıl bölüştüğünü, tüm imkanlarını nasıl bölüştüğünü tarih yazacak. Yıllardır süren bu durumun sizleri zorladığını, sıkıntıya soktuğunu da biliyorum. Sizlerden biraz daha sabır istiyorum. Unutmayın men sabera zafera. Kim ki sabreden, zafere ulaşır. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. Şanlıurfa’nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakın. Bunun için 24 Haziran seçimleri çok önemli. Sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. Siz bize 24 Haziran’da desteği ve yetkiyi verin, başladığımız işi bitirelim.

Haberin Devamı

Suruç olayı soruşturuluyor

Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ve milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir.

‘Kayyumla şehirler hizmet gördü’

Belediye başkanı diye getirdikleri kişiler, şehirleri çöpe pisliğe boğmaktan başka iş yapmadılar. Allah’tan kayyum belediye başkanlarımız geldi de şehirlerimiz hizmet gördü. Bunlar cevabı 24 Haziran’da sandıkta en güzel şekilde veriyor muyuz? Ne olur kardeşliğimize gölge düşürmeyelim. Bir olalım, beraber olalım, sandıklara da öyle gidelim. Biz haktan ve halktan yanayız. Oylarınız hayırlı olsun, gitmeyenleri de sandığa siz teşvik edeceksiniz.

Haberin Devamı

‘İmam hatiple dalga geçiyorlar’

“Çıkmış diyor ki Bay Kemal, ‘Başörtüsü sorununu ben çözdüm.’ Sen kimsin ya? Senin partinin milletvekili ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başını açtı ya. Aynı zamanda 411 ile ilgili hatırlayın Bay Kemal’in imzası var, Bay Muharrem’in imzası var. AYM’ye götürdünüz. Siz kimi aldatıyorsunuz? Adamlar imam hatip okullarıyla dalga geçiyor. Niye dalga geçiyorsunuz? Ben de imam hatipliyim. Devletin okulları değil mi bunlar? Dört çocuğumun dördü de imam hatip mezunu. Ve biz şu anda bu milletin hizmetkarıyız. Biz bu FETÖ’cüleri de biliyoruz. Ve Bay Kemal’in, Bay Muharrem’in ağzından terörle mücadele duydunuz mu? DEAŞ’ı biz kovduk, FETÖ’yü kovuyoruz, PKK’yı aynı şekilde. Mahallelerimizi biliyorsunuz çukurlarla doldurdular. Hepsinin üstesinden biz geldik. Hapır sapır konuşuyorlar. Bir ana muhalefetimiz var tam evlere şenlik.”

Haberin Devamı

Mardin’de terörün tüm izleri silindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’dan sonra geldiği Mardin’de 15 Temmuz Meydanı’ndaki miting alanında Mardin’de çukur terörünün izlerini silmek için dört koldan çalıştıklarını, şehirleri yeniden kalkındırdıklarını söyledi. Erdoğan, Mardin’de özetle şunları söyledi;”

Kandil operasyonu...

Nerede terör var, nerede Türkiye’ye taciz var, biz orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Devlet, tüm şefkatiyle vatandaşlarını kucaklarken teröristlerin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekten çekinmedi. Hem ülkemiz içerisinde hem de sınırlarımız ötesinde yürüttüğümüz bu operasyonlarla Mardinli kardeşlerime yaşattıkları acıların, zulümlerin, yürek sızılarının hesabını teröristlerden misliyle sorduk. Midyat-Cizre ve Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat bölünmüş yollarını ve Kızıltepe köprülü kavşağını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Mardin-Yeşilli-Ömerli-Midyat bölünmüş yolunu da 2021’de bitiriyoruz. Şanlıurfa-Mardin hızlı tren projemizin etüt çalışmaları yakında başlıyor. Ayrıca bu hattı, Diyarbakır’a da bağlayacağız. Güney hızlı tren yolu olarak hayata geçireceğimiz bu projemizle Mardin’i Ankara ve İstanbul ile buluşturacağız.

Haberin Devamı

1 milyon turist

Mardin turizmi geçen yıla oranla yüzde 400 artış gösterdi. Yeni oteller açıldı, varsa yine açın. Mardin turizmin merkezi, burası tarih, burası medeniyet, burada ne istersen var yeterki terör olmasın. İnanın burası turizm noktasında patladı ve patlamaya devam edecek. Bu yılın ilk 5 ayında Mardin’e 1 milyondan fazla günübirlik turist geldi.