Gazete Vatan Logo

Kanaltürk çalışanları isyan etti

Kimliğini açıklamak istemeyen bir grup Kanaltürk çalışanı ilginç iddialarda bulundu.

www.gazetevatan.com'a sözlü ve yazılı açıklamada bulunan tepkili grup, Tuncay Özkan'ın kanalı satarak kendilerini ortada bıraktıklarını iddia etti.

Tepkili grub açıklamasındaki iddialara şöyle yer verdi:

"Yaklaşık 7 aydır maaş alamıyoruz. Tuncay Özkan kanalı Fethullah Gülen taraftarı olan Koza Gurubuna sattı. Biz ne yapacağız şimdi. Adeta ortada bıraktı bizi. Basında satış ile ilgili, Tuncay Özkan'ın çalışanlarla toplantı yaptığı ve duygusal anların yaşandığı yazıldı. Tam aksine Özkan'ın konuşması bittikten sonra kimse alkışlamadı bile.

Çalışanlardan bir kaçı toplantıyı terk etti

Yemek salonunda yapılan toplantıya yaklaşık 150 çalışan katıldı. Tüm çalışanlar kendilerini rahatlatacak bir açıklama beklerken, Tuncay Özkan'ın İpek-Koza Grubu'nu övmesi çalışanları şaşırttı. Çalışanlardan bazıları Özkan'ın konuşmasını keserek, "Biz sizinle 4 yıl önce bir yola çıktık. Bugüne kadar çok az para aldık. Son 7 aydan bu yana da maaş alamadık. En son bize maaş zammı ve satış gerçekleşirse ek ödemeler yapacağınızı belirttiniz. Ancak şimdi bizlere sadece şirketin satıldığından söz ediyorsunuz. Maaşlarımıza 3 yıldır zam yapılmadı, gelen adamlarla ne şartlarda çalışacağız. Sigortalarımızı asgari ücretten gösterdiniz. Haklarımız ne olacak" diye tepki gösterdi.

Özkan bu konuyu kanalı alanlarla konuşmadığı söyledikten sonra, toplantı esnasında konuşması devam ederken bir çok çalışan salonunu terk etti."


Haberin Devamı