Gazete Vatan Logo

Kanalizasyonda uyuşturucu takibi yapacağız, fiyatları izleyeceğiz

Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Atık sularda, yani kanalizasyon sularında uyuşturucu madde takibi yapacağız. Bunlar kullanıldığı zaman idrarla atılıyorlar ve idrardaki son ürünlerini bilimsel yöntemle takip ederek azaldı mı azalmadı mı görmek mümkün” dedi.

Kanalizasyonda uyuşturucu takibi  yapacağız, fiyatları izleyeceğiz

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep, Adana illerinin Vali Yardımcıları, Sağlık İl Müdürleri ile bakanlıkların Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu üyesi uzman teknik ekipleri, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın koordinasyonunda, “Uyuşturucuyla Mücadele, Merkezdeki Çalışmaların Yerele Yaygınlaştırılması ve İller Arası Bilgi Paylaşımı Toplantısı”nda bir araya geldi. Birer, ikişer ay arayla bu yıl içinde bütün strateji belgelerini beşer yıllık hazırlayacaklarını aktaran Akdağ, sözlerine şöyle devam etti:

Burada 5 ilimizle beraberiz. Adana, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep illerimizle. Aslında uyuşturucu konusu konuşulduğu zaman en başta bu illeri konuşmak gerekiyor. Bu beş ilin nüfusunun toplamı, aşağı yukarı genel nüfusumuzun yarısı. Ama sadece nüfusumuzun yarısı şeklinde ele almamak lazım. Bu beş ilimiz uyuşturucuyla mücadele açısından da bizim en önemli illerimiz. Riskli illerimiz. Çünkü bu metropol illerimizde hızlı şehirleşme var, hızlı endüstrileşmenin getirdiği bazı sorunlar var. Dolayısıyla büyük şehirlerin insanları psikolojik olarak savurabildiği alanlar var. Hepsini yan yana getirince bu şehirlerimizde yapılacak mücadelenin önemi ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Uyuşturucuyla Mücadele Strateji Belgesi eylem planlarını, amaçlarına uygun göstergelerle takip edeceklerini belirten Akdağ, “Amaçlarımıza ulaşmak için göstergeler oluşturuyoruz. Mesela atık sularda, yani kanalizasyon sularında uyuşturucu madde takibi yapacağız. Bunlar kullanıldığı zaman idrarla atılıyorlar ve idrardaki son ürünlerini bilimsel yöntemle takip etmek, böylece nereden nereye geldiğimizi, miktar azaldı mı azalmadı mı görmek mümkün” değerlendirmesini yaptı.