Gazete Vatan Logo

Kanal İstanbul'da muamma sürüyor

Çılgın projenin hangi bölgede gerçekleşeceği sektörü dalgalandırıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Yıldırım sektörü ilgilendiren "çılgın proje" olarak orataya atılan "Kanal İstanbul" projesine ilişkin detaylar da verdi.

Bakan Yıldırım konuşmasında, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt-proje çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt-proje çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bu tünel, Boğaziçi Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu raylı sistem, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu ihtiyacını görecek" dedi.

Güzergahı kesin olarak verilmeyen ancak Karadeniz ve Marmarayı birleştireceği iddia edilen Kanal İstanbul projesinin Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy hattında olacağının konuşulması bölgedeki arsa fiyatlarını da artırmıştı.

Bahsedilen bölgede fiyatlar yüzde 125'lere kadar yükseldi. Ancak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Kanal İstanbul’un güzergâhının yeniden ele alınacağını açıklaması sonrasında piyasada hareketlilik ve kafa karışıklığı devam ediyor.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tepkilerin ardından yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul ile ilgili olarak, "Güzergahla ilgili detaylı çalışmaları tamamlamadık. Silivri'ye yapacağız demedik. Büyükşehir kendi haritalarına işlediği için böyle bir algı oluştu" dedi.

Bengü Öner - Milliyet