Gazete Vatan Logo

Kanal D yayın akışında bugün neler var? – 4 Mayıs Perşembe

Tarihi izler taşıyan dizilerden birisi olan ve kadrosu ile göze çarpan Vatanım Sensin Kanal D’de yayın akışında Perşembe akşamları yer buluyor. Bu hafta 26. Bölümü yayınlanacak olan Vatanım Sensin dizisinin yeni bölüm fragmanları yayınlandı. Cevdet Miralay Tevfik ile ilgili gerçeği öğreniyor ve Leon’un ne yapacağı ise belli değil! Vatanım Sensin dizisinin yeni bölümü 4 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de Kanal D ekranlarında! Yeni bölüm ile ilgili detaylar ise bu haberimizde…

Kanal D yayın akışında bugün neler var? – 4 Mayıs Perşembe

Vatanım Sensin dizisinin 26. Bölümüne ait birinci ve ikinci fragmanlar yayınlandı. Her bölümü ayrı heyecana sahip olan dizinin bu haftaki bölümünde Cevdet, Tevfik’in kendisini sırtından vurduğunu öğreniyor ve bundan sonra işler karışıyor.

KANAL D YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ!

YENİ BÖLÜMDE NELER YAŞANACAK?

Azize’nin boynunda gördüğü kolyeyi Selanik’ten satın aldığını hatırlayan Cevdet, kendisini sırtından vuran kişinin Tevfik olduğunu anlar. Bunu Azize’ye söylerken aslında Azize’nin gerçeği bildiğini öğrenmesi ile şok olur. Cevdet, o an orada Tevfik’i öldürmek istese de kendisini tutar.

Leon ve Hilal cephesinde ise daha da karışır. Leon’un Yunan ordusuna ihanet etmesi ile birlikte sonunun ne olacağını bilen Hilal ona kaçması için yardımcı olur. Cevdet ise Leon’un bu hareketinden dolayı onu suçlu görmez ve onunla evladıymış gibi konuşur.

Azize ise gerçekleri öğrenmiş olsa da Cevdet’in vatana ihanet ettiği günleri unutamaz ve bu duygularını da Kara Fatma ile paylaşır. Kara Fatma ise Azize’nin gözlerinde hala Cevdet’in olduğunu görür. Peki, bundan sonra Kara Fatma Azize’ye gerçekleri söyleyecek mi?

Haberin Devamı

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Silahların Afyon’a gönderilmiş olması sadece Yunan Ordusu’nu değil İngiliz Charles Hamilton’ı da etkilemiştir. Hamilton ise bunun üzerine İzmir’de bir isyan çıkarılmasını ve Türk halkının karşı karşıya gelmesini sağlar. Bu plan için halkın arasından seçmiş olduğu bazı kişilerle iş birliği yapar ve kendisi ile anlaşmayanlara karşı bombalı saldırı düzenler. Hamilton, Mustafa Kemal Paşa’nın güçlenmemesini istemektedir, bu yüzden kargaşanın çıkmasını ister. Bunun için en büyük yardımı da Miralay Tevfik’ten almaktadır.

İzmir’de çıkmış olan isyan Ankara’da da ses getirir. Mebus Rıza Bey, İzmir’e giderek isyanı bastırma isteğindedir. Mustafa Kemal Paşa ise Meclis-i Mebusan’da Misak-ı Milli kararlarının bir an önce tanınmasını istemektedir. Rıza Bey ise İzmir’den sonra İstanbul’a geçer. Mebusların yaşadıklarından sonra da Rıza Bey’in korunması gerektiğine karar verilir. Mustafa Kemal de bunun için Milis Müfreze Komutanı olan Kara Fatma’yı görevlendirir.

Haberin Devamı

Diğer bir yandan ise Yunan Teğmen Leon’un orduya ihanet ettiği ortaya çıkmıştır. Yunan Komutanı Vasili ve Veronika ise bu durum karşısında şaşkına dönerler fakat gereğinin yapılması için dört bir yandan Teğmen’in aranması için emir çıkartır. Leon için bu sırada tek bir yol görünmektedir. İzmir’den kaçmalıdır. Bunu tek yapamayacağını bildiği için sevdalı olduğu Hilal’den yardım ister. Daha sonra Ali Kemal de onlara yardım eder fakat Mehmet Leon’un kaçmasına izin vermek istemez. Mehmet ise abisinin intikamı için büyük fırsat yakalamıştır.

Yeni bölüm ve daha fazlası 4 Mayıs Salı akşamı saat 20.00’de Kanal D ekranlarında!