Gazete Vatan Logo
Magazin Kanada’nın önlenemez yükselişi!

Kanada’nın önlenemez yükselişi!

Gün geçmiyor ki bir Kanadalı çıkıp dünya gündemini meşgul etmesin... Genç isimler, son yıllarda özellikle sinema, müzik ve moda alanındaki büyük başarıları ile isimlerini dünyaya duyuruyor; Kanada’nın yükselişini sağlıyor.

Kanada’nın önlenemez yükselişi!

Yüzyıllarca ABD’nin gölgesinde yaşayan Kanada, artık kendi starlarını yetiştirerek muazzam işlere imza atıyor. Peter Stevenson tarafından konuyla ilgili T Magazine’de kaleme alınan yazıda, son dönemde adını sıkça duyduğumuz isimler üzerinde kısa bir yolculuğa çıkılıyor. Xavier Dolan’ın kalabalık içinde nasıl parladığı ile başlayan yazı şöyle devam ediyor: “2004 yılı Cannes Film Festivali’nin starı olan film yapımcısı Xavier Dolan, şimdilerde Louis Vuitton’un yeni koleksiyonunun reklam kampanyasında ve Adele’in ‘Hello’ videosunda karşımıza çıkıyor. Xavier’in bu karanlık yanı buz hokeyinin, kar püskürtme makinalarının, Labatt birasının ana vatanı olan Kanada’dan olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Eski Başbakan Piere Trudea’nun oğlu olan kaslı, mavi gözlü, medyaya aşina Justin Trudeau, Liberal Partisi eşliğinde ortalığı silip süpürerek Stephan Harper’in Muhafazakar Partisi’ni geçerek büyük bir şok etkisi yarattı. ... Bay Trudeau ve eşi Sophie Grégoire Trudeau üç çocuklarıyla beraber bir Kanadalı Camelot’u oluşturuyorlar. Zaten devam etmekte olan patlamanın/püskürmenin üstüne ışık tutuyorlar. Torontolu rapçi Drake, bir tür azarlamayla karşımıza çıkıyor. Jay Z, onu hiphop’un Kobe Bryant’ı olarak kabul ediyor. Hatta Stratford, Ontariolu Justin Bieber’ın son albümünü geçerek, insana küçük dilini yutturuyor.”

Haberin Devamı

Rachel McAdams

Ontario doğumlu 37 yaşındaki oyuncu, ‘Mean Girls’, ‘The Notebook’, ‘Sherlock Holmes’ ve son olarak da ‘Spotlight’ gibi önemli yapımlarda rol aldı.

Justin Bieber

1994 doğumlu Bieber, genç yaşına rağmen dünyaca ünlü bir yıldız olmayı başardı. Pop, çağdaş R&B şarkıcısı, oyuncu ve şarkı yazarı olan Bieber, aşk haberleriyle de gündemden düşmedi.

The Weeknd

Abel Tesfaye veya tanınan sahne adıyla The Weeknd, Toronto doğumlu müzisyen. R&B şarkıcısı, söz yazarı ve prodüktörü. Kendi jenerasyonunun en iyi sese sahip sanatçısı olarak adlandırılıyor.

Tanya Taylor

30 yaşındaki moda tasarımcısı Taylor, 2014 CFDA/Vogue Fashion Fund ödüllerinde finalist oldu. Michelle Obama’dan Beyonce’a kadar birçok ünlü isme kıyafet tasarladı.

Haberin Devamı

Ebony Oshunrinde

Henüz 18 yaşındaki müzik prodüktörü Oshunrinde, ‘Wondagurl’ olarak biliniyor. Jay-Z’nin 2013’deki Magna Carta albümündeki ‘Crown’ adlı parçaya prodüktörlük yapan Wondagurl; Rihanna, Drake ve Lil Wayne ile de çalışıyor.

Erdem Moralıoğlu

İngiliz anne, Türk babanın oğlu olan moda tasarımcısı, Montreal doğumlu ve 38 yaşında. Birçok ünlü isme özel kıyafet tasarlayan Moralıoğlu, özellikle Cambrige Düşesi Kate Middleton’a tasarladığı kıyafetlerle büyük övgü aldı.