Gazete Vatan Logo

Kanada’da yine camiye saldırı

Kanada’nın Calgary kentinde son bir hafta içinde ikinci kez camiye saldırı yapıldı

Kanada’da yine camiye saldırı

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde, Müslümanlara ait ibadet yerlerine saldırılar devam ediyor.

Calgary’de 10 Ekim'de Güney Calgary İslam Merkezi Camisi'ne yapılan saldırının ardından, dün de şehrin batısındaki Ranchlands Camisi’nin taşlandığı ve camlarının kırıldığı bildirildi. Kuzeybatı Calgary İslam Derneğine ait Ranchlands Camisi yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, saldırının sabah namazı için camiye gelen imam ve cemaat tarafından saptandığı kaydedildi.

Kuzeybatı Calgary İslam Derneği Başkanı Dr. Abdul Rahman, ‘‘Mahallemizdeki komşularımızla tam bir hoşgörü ve barış içinde yaşıyoruz. Bugüne dek bu saldırıya sebep olabilecek hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Farklı kültürlerden ve dinlerden insanlara hep, kapısı açık bir ibadet mekanı olduk. Bu ve tüm ibadet mekanlarına yapılan saldırıları kınıyoruz. Faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan caminin bazı bölümlerinin yenilenmesi için süren inşaat nedeniyle güvenlik kameralarının çalışmadığı belirtildi. Calgary polisinin saldırganların bulunması için soruşturma başlattığı belirtilen açıklamada, polisin çalışmalarını tamamlaması için camide 21 Ekim günü Cuma namazı kılınmayacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Calgary’de İslamofobik saldırılar artıyor

Güney Calgary İslam Merkezi Camisi’ne geçen hafta gerçekleştirilen saldırıda, giriş kapısının camlarını kıran saldırganlar, bir Kur’an-ı Kerim’i de yakmış ve nefret ifadeleri ile dolu bir mektup bırakarak kaçmışlardı.

Bu arada Calgary Üniversitesinin merkez kampüsünde, bu ay başında yaşanan bir başka İslam karşıtı eylemde de yerleşkenin 40 ayrı yerine İslam’a, Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Peygamber’e hakaret ve küfür içeren afişler asılmıştı.

Calgary’de geçen temmuz ayında da metroya Müslümanlar ve Suriyeli sığınmacılara hakaret içeren boyalı yazı yazan bir kişi, güvenlik kameraları sayesinde yakalanmış ve 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.