Gazete Vatan Logo

Kan davası dehşeti

Amasya-İstanbul karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde çıkan silahlı kavgada Salih Köse tüfekle baba-oğulu öldürdü

1) Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesindeki bir dinlenme tesisinde çıkan silahlı kavgada Salih Köse (55) pompalı tüfekle Mustafa Ceylan (26) ile aynı adı taşıyan babası Mustafa Ceylan’ı (57) öldürdü. Diğer kardeş Alper Ceylan ise (23) tabancayla Salih Köse’yi öldürdükten sonra kaçtı. Olay, Gümüşhacıköy’e 5 kilometre uzaklıktaki Amasya-İstanbul karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisin bahçesinde dün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 2006 yılında yanında çalıştığı fırın sahibi Deniz Ceylan’ı (35) öldüren Mehmet Köse (29) tutuklandı.

Olaydan sonra kayıplara karıştı

Köse’nin cinayet suçundan tutuklu olarak yargılaması devam ederken tarafların yakınları ilçe çıkışındaki dinlenme tesisi bahçesinde karşılaştı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Salih Köse, Mustafa Ceylan ile aynı adı taşıyan oğlu Mustafa Ceylan’a pompalı tüfekle ateş etti. Aynı anda Alper Ceylan da Salih Köse’ye tabancayla ateş etti. Mustafa Ceylan’la Salih Köse olay yerinde, baba Mustafa Ceylan ise kaldırıldığı Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi’nde öldü. Alper Ceylan, kan gölüne dönen dinlenme tesisinden kaçtı.

Musul’a kaçtı yine de ölümden kurtulamadı

ŞIRNAK’IN Uludere ilçesinde iki aile arasında yıllar önce başlayan kan davasınan kaçarak Irak’ın Musul kentine yerleşen Ali Gün yine de kurtulamadı. Adları öğrenilemeyen 3 kişi, Musul’a giderek Ali Gün ile buluşup barışmak istediklerini söyledi. İmam nikâhlı eşi Hatice Özer ile birlikte kiraladığı araçla kan davalılarıyla görüşmeye giden Ali Gün’ün bulunduğu araç, buluşma yerine varınca silahlı saldırıya uğradı. Ali Gün olay yerinde yaşamını yitirirken, Irak’lı şoför ile Hatice Özer çeşitli yerlerinden yaralandı. Hatice Özer tedavi için Ali Gün’ün cenazesiyle birlikte Türkiye’ye getirildi. 3 saldırganın Irak güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı