Gazete Vatan Logo

Kan akan çeşme afişi tartışması!

Van’da billboardlara kan akan çeşme afişini asan VASKİ, ilanlardaki, amacın, bilinçli su tüketim kültürünü aşılamak olduğu belirtildi. Ancak Vanlılar bu ilanları görünce biraz korkuya kapılıyor.

Van’da kentin çeşitli cadde ve sokaklarındaki billboardlara, çeşmeden akan kan resmi bulunan, altında ise Kürtçe ve Türkçe olarak ’Önleminizi alın’, ’Bir gün bitecek’, ’Bir gün her şey’, ’Sahip çıkmazsanız uzak değil!’, ’Nefessiz kalmayalım’, ’Farkında mısın?’ yazılı ilanlar asıldı. Üzerinde başka bir açıklama veya bir kurum ismi bulunmayan billboardları Van’da gündem konusu oldu.

Bilinçlensinler diye...

Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı VASKİ Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak, ilanları kendilerinin hazırladıklarını duyurdu. İnsanlara su kullanımının bilinçli yapılması ve bir farkındalık oluşturulmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi. “Kentte asılı bulunan billboardlar, hazırlığı yapılan ve her biri ortalama olarak 5 gün asılı kalacak bir dizi billboardun sadece ilkidir. Bu billboardlarda; küresel ısınma, su kaynaklarının kuruması, susuzluk riski etkili mesajlarla vurgulanmaya, suyun kan gibi canlılar için yaşam kaynağı olduğu, suyun tükenmesinin hayatın kaynağının tükenmesi anlamına geleceği anlatılmıştır.” AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk ise asılan ve altında kim tarafından asıldığı belirtilmeyen billboardların ’tehdit’ olarak algılandığını ileri sürdü.

Haberin Devamı