Gazete Vatan Logo

Kamuflajsız 2018’de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hedefimiz yerli otomobilin 2018’de İstanbul Autoshow’da tasarımıyla, teknolojisiyle halkımızın beğenisine sunulması. Yerli otomobili kamuflajsız orada görebiliriz” dedi.

Kamuflajsız 2018’de

Yerli otomobil konusunun bazıları tarafından “seçim öncesi atraksiyonu” diye yazılıp, değerlendirildiğini vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, başarıyla sonuçlandırmak istedikleri bir proje olduğu için çok yoğun çalıştıklarını anlattı. Işık, 2020 yılından önce seri üretime geçmiş, halkın beğenisini kazanacak bir Türk markasıyla, fikri mülkiyet haklarının ülkeye ait olduğu, teknolojisinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) liderliğinde geliştirildiği ve üretiminde en az yüzde 85’inin Türkiye’de yapıldığı yerli otomobili yollara çıkaracaklarını ifade etti. Yerli otomobilin 4 prototipi bulunduğuna değinen Işık, 30-40 araç üreteceklerini, her türlü arazi mevsim ve iklim şartlarında test edeceklerini belirterek şöyle devam etti:

Uyumlu çalışma var

“Prototiplerin 3’ü hazırdı. Şimdi halkın çok kullandığı tabirle jip dediğimiz prototipte, 22 Aralık’ta hazır olacak. O geldikten sonra üzerine TÜBİTAK’ın teknolojisi yükleniyor, sonra testler yapılıyor aslında çok uzun yoğun ve yorucu bir çalışma yapılıyor. Yine kamuflajlı olacak, hatları belli olmayacak. Asıl hatlar ne zaman belli olacak diye bir merak var, 2016’nın sonunda inşallah filo üretimini de yapmış olacağız. Önümüzdeki yılın sonunda da Allah ömür verirse, sağlıkla sıhhatle önümüzdeki zamanlarda belki filoyu göstermiş olursunuz. 2018 yılında İstanbul Autoshow’da araçları göreceğiz. Zannediyorum 2018’de örtüyü çekeriz. Hedefimiz, planımız 2018’in İstanbul Autoshow’da aracımızın tasarımıyla, teknolojisiyle tüketicimizin, halkımızın beğenisine sunulması. Yerli otomobili kamuflajsız, son haliyle orada görebiliriz. Güzel, uyumlu bir çalışma var inşallah 2018’de de aracın satışa hazır halini kamuflajsız olarak göreceğiz.”

Haberin Devamı