Gazete Vatan Logo

Kamuda paralel operasyon: Çok sayıda personel açığa alındı

Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Sayıştay'da çok sayıda personel açığa alındı.

Kamuda paralel operasyon: Çok sayıda personel açığa alındı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bakanlık ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında çalışan 560 personelin açığa alındığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında çalışan 560 personel açığa alınmış ve söz konusu personel hakkında soruşturma başlatılmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ/ PDY ile etkin mücadelenin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bakanlığımızda,bu terör örgütüyle ilgili kapsamlı bir çalışma ayrıca devam etmektedir” denildi.

EKONOMİ BAKANLIĞI'NDA DA 15 GÖREVDEN ALMA

FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Ekonomi Bakanlığında 15 kişi açığa alındı.

SAYIŞTAY'DA 108 KİŞİ UZAKLAŞTIRILDI

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı olduğu değerlendirilen 108 Sayıştay mensubunun görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.
Baş, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ tarafından demokratik hukuk düzenine, milli iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı gerçekleştirilen "hain" darbe girişiminin Türk milletinin "sağduyulu ve kararlı duruşu" ile güvenlik güçlerinin fedakar çabaları sayesinde akamete uğradığını belirtti.
Baş, açıklamasında, "Bu terör örgütü ile iltisaklı olduğu değerlendirilen Sayıştay mensuplarından 108 kişi hakkında disiplin soruşturması başlatılmış, ayrıca soruşturmanın gereği bakımından görevi başında bulunmasında sakınca görülen söz konusu personel görevlerinden uzaklaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.
DHMİ'DE 139 PERSONEL GÖREVDEN ALINDI
DARBE girişimi ardından kamu kurumlarında devam eden çalışmalar doğrultusunda Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde de 139 personel görevden alındı.
Edinilen bilgiye göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde, çeşitli birimlerde görevli 139 personel görevden uzaklaştırıldı ve haklarında soruşturma başlatıldı. Türkiye Havalimanlarının işletilmesi ile Türkiye Hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce yerine getiriliyor.

Haberin Devamı