Gazete Vatan Logo

Kamp dışındaki Suriyelilere 100 TL yardım

Şanlıurfa'nın Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sosyal Uyum Yardımı Programı çerçevesinde kamp dışında yaşayan Suriyelilere kişi başı her ay 100 TL yardım yapacak.

Kamp dışındaki Suriyelilere 100 TL yardım

Başvuruların başlaması ile beraber Suriyeliler Kışla Mahallesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yabancılar Şubesine akın etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek yardıma muhtaç olan mağdur Suriyelilere aylık 100 TL yardım yapılacağını kaydetti.

Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan 3 milyon Suriyeli sığınmacı yaşadığını hatırlatan Özbilek, Suriye sınırına yakın olan Viranşehir'in Suriye'de patlak veren iç savaşın hemen ardından Suriyelilerin Viranşehir'e gelerek yerleştiğini ifade etti.

Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yabancılar Koordinatörü Vedat Timur, 2022 sayılı kanun olan 65 yaş üstü yaşlı maaşı dışında kalan, dul aylığı, öğrenci ve aşı maaşı, yakacak ve kira yardımı gibi yardımlara Suriyeli sığınmacıların da başvuru yapmaya hak kazandıklarını ifade etti.

Başvuru almaya başladıklarını ifade eden Timur, başvuru yoğunluğunu önüne geçmek için randevu sistemi ile hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti. Bu uygulama ile izdihamın önünü geçtiklerini söyleyen Timur, yaşanabilecek mağduriyetleri önlediklerini belirtti.

Haberin Devamı