Gazete Vatan Logo

Kamhi dosyası yeniden

İşadamı Jak Kamhi’nin oğlu Hayati Kamhi’nin intiharıyla ilgili dosya 6 yıl sonra yeniden açıldı. Savcılık, intiharın hemen ardından eve gelen İsrail Büyükelçiliği mensuplarının kim olduklarının araştırılmasını istedi

Kamhi dosyası yeniden

Proteksan Turquoıse A.Ş. ve Çelik Yat AŞ.’nin kurucusu ve sahibi, Musevi cemaatinin önemli isimlerinden Jak Kamhi’nin oğlu işadamı Hayati Kamhi’nin sır dolu intiharına ilişkin dosya 6 yıl aradan sonra tekrar açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı yeniden soruşturma başlatırken olayla tüm detaylar yeniden inceleme altına alındı. Soruşturmada, Hayati Kamhi’nin intiharının hemen sonrasında polis ve savcılıktan önce İsrail Büyükelçiliği mensuplarından olay yerine kimlerin geldikleri ve olay yerinde herhangi bir işlem yapıp yapmadıkları açığa çıkması bekleniyor. Olay sonrası delil dökümlerini tekrar incelemeye alınırken, Kamhi’nin ölümü sonrası yakınlarının panikle mi yoksa başkalarının yönlendirmesiyle 112 acile yanlış adres verdikleri de araştırılıyor.

‘Yogi’ isimli sır yat

Soruşturmada Hayati Kamhi’nin şirketinin yaptığı 2011 yılında satılan “Yogi” adlı süper yatın Yunanistan’ın Skiros Adası açıklarında batmasının ardından sigorta şirketi ile 54 milyon euro’luk sorun yaşaması da mercek altına alındı. Süper teknenin kara kutusu sayılan AIS (Automatic Identification System) kapalı olduğu, kaptan ve teknede bulunanların zamanları olmasına rağmen neden bu cihazı alıp tekneyi terk ettikleri de soruşturma kapsamında araştırılacak. Batan yatta herhangi bir şey taşınıp taşınmadığının tespit edilebilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Savcılık, olayın cinayet olasılığının olma ihtimalini de değerlendirerek süreçteki bağlantılarını en baştan araştırılması için İstanbul Terörle Mücadele Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarıyla ilgili yazışmalar yapmaya başladı.

Haberin Devamı