Gazete Vatan Logo

Kamhi ailesinin acı günü

Hayati Kamhi, dün saat 09.00 sıralarında İstanbul Çengelköy’deki villasında intihar etti.

Kamhi ailesinin acı günü

Kamhi’nin yaklaşık 1 yıldır depresyonda olduğu, ilaç kullandığı öğrenildi.

İŞADAMI Jak Kamhi’nin oğlu Hayati Kamhi, dün saat 09.00 sıralarında, İstanbul Çengelköy’deki villasında başına ateş ederek intihar etti. Sabah eşi Camilla Kamhi ile birlikte kahvaltı yapan Hayati Kamhi’nin kahvaltıdan sonra banyonun yanında bulunan giysi odasına geçtiği ve 7.65 mm Kırıkkale ruhsatlı tabancasıyla sağ şakağına tek el ateş ederek intihar ettiği öğrenildi. Silah sesini duyarak odaya giren Camilla Kamhi ve villa çalışanları, Kamhi’yi kanlar içinde bulunca hemen ambulansa haber verdiler ancak yaşanan panik nedeniyle 112 Acil Servis’e üç kez yanlış adres verildiği öğrenildi. Bu nedenle sağlık ekiplerinin Kamhi ailesinin yalısını bulmakta güçlük çektiği öğrenildi. Yalıya ulaşan sağlık görevlileri, işadamı Kamhi’nin olay yerinde yaşamını yitirdiğini tespit ettiler. Kamhi’nin ölümüyle ilgili yakınları bir açıklama yapmadı. Cumhuriyet Savcısı ve polis tarafından evde inceleme yapıldı. Savcı, villada çalışanların ifadesini aldı. Polis, Hayati Kamhi’nin el swabını alarak barut izini kontrol etti. Polis evde yaptığı incelemenin ardından şahsi bilgisayar ve diğer delilleri götürdü.

Baba Kamhi yıkıldı

Acı haberi alan yakınları da Kamhi’nin evine akın etti. Kamhi’nin intihar ettiğini öğrenen babası Jak Kamhi, kardeşi Jefi Kamhi, arkadaşı işadamı Serhat Aloğlu ile yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra İsrail Konsolosluğu’ndan yetkilililer de olay yerine geldi. Eşinin ölümüyle rahatsızlanan Camilla Kamhi’ye sağlık ekipleri müdahalede bulundu.


‘Baba bizi bırakma’

Yapılan incelemenin ardından Kamhi’nin naaşı villanın bahçesine alınan cenaze aracına yerleştirildi. Cenaze çıkartılırken kardeşi Jefi Kamhi tabuta dokunarak kardeşiyle vedalaştı. Çalışanları ise gözyaşları içinde tabuta sarılarak “Baba bizi bırakma” diyerek ağladı. Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından cenaze evden çıkartıldı. Kamhi’nin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Son 1 yıldır sorunları vardı

Kamhi’nin ölümünün ardından soruşturma başlatan polis, yakınlarının ifadesine başvurdu. Yakınları Kamhi’nin yaklaşık bir yıldır ekonomik nedenler yüzünden sorunlarının olduğunu ve zor günler geçirdiğini söylediler. Ailevi sorunları da olduğu belirtilen Kamhi’nin 1 yıldır antidepresan ilaçlar kullandığı öğrenildi.

Tehdit iddialarıyla gündeme geldi

Hayati Kamhi, yaklaşık 4 yıl önce Nizamettin Aytemiz tarafından tehdit edildiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Hayati Kamhi, 2008 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü’ne başvurarak tehdit edildiğini söyledi. Bunun üzerine polis savcılıktan izin alarak soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasına göre Pendik’te Kamhiler’e ait deniz kenarındaki bir araziye Yaşar Yamak isimli bir kişi ile ortak yat limanı yapılmak istendi. Limanın yapılması için belediyeden gerekli olan ruhsat bir türlü Yamak tarafından alınamadı. Prosedürün uzaması üzerine Kahmi ailesi Yamak ile ortaklıklarına son vermek istedi.

Gözaltına alınmışlardı

Ortaklığın bozulmasını istemeyen Yamak ise Nizamettin Aytemiz’den yardım istedi. Aytemiz, Yamak ile ortak olduklarını belirterek Hayati Kamhi’yi tehdit etmeye başladı. Kamhiler’in genel müdürü Aytemiz’in adamları tarafından ayağından tabanca ile vuruldu. Aytemiz’in bu süreçte bir yandan Kamhiler’i tehdit ederken bir yandan da ruhsat vermeyen Pendik Belediyesi aleyhine bir gazeteciye para vererek haberler yaptırdığı iddia edildi. Soruşturmayı tamamlayan polis operasyon düzenleyerek Yamak ve Aytemiz’in aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına aldı.

22 yıl yurt dışında yaşadı

Hayati Kamhi, Kamhi Ailesi’nin en büyük erkek çocuğu. Babası Jak Kamhi, özellikle Türkiye’nin sanayileşmesinde en önemli isimlerden biri oldu. Profilo Yönetim Kurulu Başkanı olan Jak Kamhi, İstanbul Sanayi Odası’nın kuruluşunda görev yaptığı gibi TÜSİAD’ın yönetim kurulu üyeliğinde de uzun yıllar görev aldı. Kamhi’ye 1983 yılında suikast girişiminde bulunuldu, şans eseri kurtuldu. Jak kamhi, Profilo Holding ile Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına girdi. Bir ara 6 bin kişiye istihdam sağladı. Ancak 2000’li yıllara gelindiğinde işler ters gitmeye başladı. 2003 yılında şirketin yüzde 25’ini satarak Almanları ortak aldı. Ancak bu ortaklık uzun sürmedi. Kısa sürede şirket eridi ve 2007 yılında iflasın istenmesi bile gündeme geldi. Bu tarihten sonra şirket borçlarla uğraştı.

Kardeşi Cefi Kamhi ile birlikte Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vekilliği görevini yürüten Hayati Kamhi ise kardeşi ve babasının aksine uzun yıllar Türkiye’de çalışmadı. Önce Robert Kolej’de Elektrik Mühendisliği okudu daha sonra Kaliforniya’daki Berkley Üniversitesi’nden aynı alanda yüksek lisans yaptı. 1980’li yıllarda Türkiye’den ayrıldı ve Cenevre’ye yerleşti. Burada Farimex SA ve Elektronal Elektronik A.Ş.’yi kurdu. 22 yıl yurtdışında yaşadıktan sonra 2002 yılında Türkiye’ye dönme kararı aldı. Dönüş kararını ise “Türkiye’nin iyi bir noktaya geleceğini görüyorum” diye açıklamıştı. Kamhi Türkiye’ye gelir gelmez denizcilik sektörünün önemli markalarından biri haline gelen Proteksan Turquoise A.Ş. şirketini kurdu. Dünyanın dört bir yanına yat yaptılar. daha sonra ise Çelik Yat A.Ş.nin kuruluşunda görev aldı.

Meclis’e girdi

Kardeşi Cef Kamhi ise abisinin yurtdışına çıkmasından sonra aile işleriyle en fazla ilgilenen kardeş oldu. 1995-1999 yılları arasında ise işadamlığı dışında siyasette de görev aldı. DYP’den İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Bu süreç içinde babasıyla anlaşmazlığa düştü. Kendi işini yapmaya başladı. Bir dönem ileri çok iyi giderken sonra piyasaya yaptı borçlarla gündeme geldi. Hakkında icra takipleri yapıldı. Hatta tefecilere borçlandığı da iddia edildi. Son olarak Sarıyer’deki yalıyla ilgili icra takibi yapılmıştı.

Dört çocuk babasıydı

Elektrik mühendisi olan Hayati Kamhi ilk eşinden 2001 yılında boşandı, aynı yıl Fransız asıllı Camilla Kamhi ile dünya evine girdi. İlk evliliğinden üç çocuğu olan Kamhi’nin ikinci evliliğinden de bir çocuğu daha dünyaya geldi. Sinir krizi geçiren Camilla Kamhi’ye sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberin Devamı