Gazete Vatan Logo
Magazin Kalplerin kraliçesi olacağım

Kalplerin kraliçesi olacağım

“Ben insanların kalplerindeki kraliçe olmak istiyorum, bir ülkenin kraliçesi değil” diyen Lady Diana aramızdan ayrılalı dün tam 21 yıl oldu

Kalplerin kraliçesi olacağım

Duruşu, zarafeti, yardımseverliği ve güzelliğiyle kraliyet tabularını yıkan, tüm kadınlara ilham olan Lady Diana, henüz 36 yaşındayken, 31 Ağustos 1997’de Fransa’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Vefatından yıllar sonra bile hala konuşulan Prens William ile Harry’nin annesini 21’nci ölüm yıl dönümünde özel fotoğrafları ve bilinmeyenleri ile anıyoruz...

Bale için fazla uzun

Diana 9 yaşına kadar evde eğitim gördü. Okul hayatında da çok başarılı olmayan prensesi tanıyanlar, “Duygusal zekası ise inanılmaz iyiydi” diyor.
Bale eğitimi aldı, ancak boyu 178 cm olduğu zaman baleyi bırakmak zorunda kaldı.
Prenses, Elton John, George Michael ve Bryan Adams gibi ünlü isimlerle çok yakın arkadaştı.
Diana’nın çok sevdiği, House of Garrard markasının tasarımlarının yer aldığı katalogdan bulduğu yüzüğü şu anda büyük gelini Kate Middleton’ın parmağında. Kate, yüzüğü parmağından hiç çıkarmıyor.
İTAAT ETMEDİ
Nikahında, okunan kitaptaki ‘itaat’ kelimesini söylemeyi reddetti. 2011 yılında Prens William ile evlenen Kate Middleton da Prenses Diana’nın izinden giderek kitabı okurken ‘itaat’ kelimesini kullanmadı.
BEBEK BAKICISI DIANA
Lady Diana, Prens Charles ile tanışıp evlenmeden önce, kız kardeşi Lady Sarah Spencer, Charles ile görüşüyordu.
Düğünlerinden önce Charles ile Diana sadece 13 kez görüştü. Diana’nın prens ile evlenmek konusunda kafası karışıktı. 1992-1993 yılları arasındaki röportajlarda, “Beni her gün arıyor, sonra haftalarca iletişim kurmuyordu; ilgisinde tutarlı değildi” dediği ortaya çıktı.
1981 yılında, Prens Charles’ın evlilik teklifini kabul etmeden önce, bebek bakıcılığı, yardımcılık ve anaokul öğretmenliği gibi işler yaptı.
1997 yılında, ölmeden 2 ay önce AIDS ve göğüs kanseri ile ilgili hayır kurumlarına bağışlamak için bazı elbiselerini satan Prenses Diana’nın, sattığı elbiselerinin toplam değeri 6 milyon dolara ulaştı.

Haberin Devamı