Gazete Vatan Logo

Kalori değil egzersiz zayıflatıyor

Kilo verirken çoğu insan zamansızlık nedeniyle spor faaliyetlerini çoğaltmaktansa yediklerinin kalorisini azaltsa da hayırsever sağlık kurumu Mayo Clinic araştırmalarına göre makbul olan ikisini birlikte yapmak.

Kalori değil egzersiz zayıflatıyor

Kilo verirken çoğu insan zamansızlık nedeniyle spor faaliyetlerini çoğaltmaktansa yediklerinin kalorisini azaltsa da hayırsever sağlık kurumu Mayo Clinic araştırmalarına göre makbul olan ikisini birlikte yapmak. Kilo vermenin anahtarı vücudun yaktığı enerjiden daha fazla enerji almamak. Bu denklemi oturtabilmek için de kaloriyi azaltmak, fiziksel aktivitelere ağırlık vermek gerekiyor. Uzmanlara göre sıkı diyetler uygulayan kişiler, verdikleri kiloları hızlıca tekrar alırken; diyet ve egzersizi birlikte uygulayanların kiloları tekrar alma süreci uzuyor. Mayo Clinic’e göre bir diyete başlamadan önce sorulması gereken 4 soru var:

1. Diyet bana uygun mu?: Diyeti uygulamaya geçmeden önce alınması gereken besinler kişinin yaşadığı yerde taze bir şekilde bulunup bulunmadığına, yaşam şeklinin diyete uygun olup olmadığına bakılması gerekiyor. Sorulması gereken bir diğer soru da diyetin daha sağlıklı ve pozitif bir yaşam sunup sunmadığı.

2. Diyet programı kimin?: Diyetteki beslenme düzenini oluşturan kişinin güvenilir ve saygın biri olup olmadığı çok önemli. Rastgele diyetler sağlıksız sonuçlara neden olabilir.

Haberin Devamı

3. Riskleri neler?:

Diyete başlamadan önce bir sağlık kontrolünden geçip, beslenme düzeninin taşıdığı riskleri öğrenmekte yarar var.

4: Sonuçlar nasıl?: Her diyetin sonuçları kişiye özel olsa da, daha önce uygulayanların önerilerini dinlemek dikkatli olmak açısından faydalı olacaktır.