Gazete Vatan Logo

Kalleşler bombayı Gebze’de yüklemiş!

Beşiktaş’ı kana bulayan araca bombanın Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yüklendiği belirlendi. 8 Aralık’ta İstanbul’a girdiği tespit edilen otomobilin 2 gün Anadolu yakasında bekletildiği ortaya çıktı

Kalleşler bombayı Gebze’de yüklemiş!

İstanbul’daki Vodafone Arena Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası güvenliği sağlayan Çevik Kuvvet polisine yapılan hain saldırıların detayları ortaya çıkmaya başladı.

İKİ KEZ SATILMIŞ: İlk patlamanın olduğu bomba yüklü araç üzerinden yola çıkan polis, otomobilin ilk olarak Büyükçekmece’den satışının yapılmasının ardından, 6 Aralık’ta Kartal’da bir kez daha satışının yapıldığını tespit etti. Yapılan HGS incelemelerinde otomobilin, satışın ardından Kocaeli’nin Gebze ilçesine gittiği tespit edildi.

250 KG PATLAYICI: Edinilen bilgiye göre araca Gebze’de yaklaşık 250 kg plastik patlayıcı yüklendi. Burada iki gün kalan araç, daha sonra 8 Aralık’ta yeniden İstanbul’a giriş yaptı. Araç Anadolu yakasında bir yerde iki gün daha bekledikten sonra saldırı günü Avrupa yakasına geçti.

TERÖRİSTLER BİRLİKTE GELDİ: İki saldırgan da aynı araçla olay yerine geldi. Bombacılardan biri otomobilden inip yaya olarak Maçka Parkı girişindeki polis bekleme noktasına yürüdü. Diğeri de otomobille stada doğru yöneldi.

BİRİ SURİYELİ OLABİLİR: Araçtaki terörist, çevik kuvvet otobüsünün yanında bombayı patlatırken, diğeri Maçka Parkı’na doğru giderken kendisine polislerin müdahale etmesi yüzünden pimini çekti. Polisin Maçka Parkı’ndaki bombacının kimliğini belirlediği öğrenildi. Bombacılarından birinin ise Suriye uyruklu olabileceği değerlendiriliyor. Tamamen parçalanmış cesedin kimliğini tespite yönelik DNA verisinin olmadığı kaydedildi.

Özellikle ‘sunroof’lu seçmişler

Saldırganların bombanın etkisinin daha fazla olması için cm tavanlı Chevrolet Aveo markayı tercih ettiği tahmin ediliyor. Bombalar üzerinde yapılan incelemelerde ise çifte ateşleme düzeneğine ulaşıldı. İki bombaya da hem manuel hem de uzaktan kumanda ile patlatma düzeneği kurulduğu belirlendi. Bu da olay yerinde gözcülük yapan başka birilerinin daha bulunduğu iddialarını güçlendiriyor. Öte yandan örgüt, ilk kez hem bombalı araç hem de canlı bomba eylemini aynı anda yaptı.

ŞEHİDİN 2 AYLIK EŞİ FERYAT ETTİ: Benim canımı benden aldınız!

Saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 26 aylık Tugay Can Kızılırmak, Ankara’dan gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehidin naaşı polis tören mangasının omuzlarında götürülürken henüz 2 aylık eşi Dilek Kızılırmak’ın “Benim canımı benden neden aldınız, ne istediniz bizden?” sözleri törene katılanların yüreklerini dağladı. Kızılırmak’ın aile yakınları, şehidin iki yıl önce göreve başladığını ve Ankara’ya tayini çıktığı için eşyalarını topladığını ancak taşınmasına 5 gün kala şehit olduğunu söyledi. (Ümit KOZAN / DHA)

Haberin Devamı