Gazete Vatan Logo

Kalın: Bir kaos yaratma girişimidir

Ankara'nın ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili İbrahim Kalın'dan bir açıklama geldi. Kalın "Bir kaos yaratma girişimidir" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılmasına ilişkin, "Bu, açık bir provokasyondur" yorumunu yapmıştı.

Kalın: Bir kaos yaratma girişimidir

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bir açıklama geldi. Kalın "Bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye, güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar güvence altındadır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılmasına ilişkin, "Bu, açık bir provokasyondur" yorumunu yapmıştı.

Çelik "Bir can kaybı veya yaralanma yok. Bu, açık bir provokasyondur. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye'de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar. Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

Bir tepki de MHP lideri Bahçeli'den geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Türkiye Cumhuriyeti Devleti konuyu incelemelidir. Bu gibi davranışlara da müsaade edilmemelidir." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu konuyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi: " Saat 05.30 itibarıyla böyle bir saldırı gerçekleşti. Arkadaşlarımız o saat itibarıyla teknik olarak analizlerini yapıp araç ve aracın içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyorlar. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca öğrenmiş olacağız. Olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek çok yanlış olabilir."

Haberin Devamı