Gazete Vatan Logo

Kalıcı makyajla çarpıcı güzellik

Yeni yıl partisinde herkesi ışıltısıyla büyülemek isteyenler için kaştan kirpiğe, dudaktan tırnağa güzellik tüyoları...

Kalıcı makyajla çarpıcı güzellik

Yeni yıl akşamında tüm kadınlar güzelliğiyle konuşulmak ister…Yeni yıl partisinin en beğenilen ismi olabilmek için ise kalıcı makyajdan yararlanmak mümkün…WIB by Suna Dumankaya’nın kurucusu Uzman Estetisyen Hacer Sağır, yeni yıl akşamının ışıltısını yansıtabilecek uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Bakışlar ipek kirpik ile kanatlanıyor

Son zamanların en çok konuşulan trendlerinden ipek kirpik uygulaması, kökten uca çarpıcı kirpiklerle buluşturuyor. Makyaj modasının en son trendi olan ipek kirpik uygulaması, günün her anında gözleri daha anlamlı ve çekici kılıyor. İpek Kirpik uygulamasında, saf ipekten imal edilen kirpik görünümündeki ince tüyler kirpik diplerine teker teker ekleniyor. İpek kirpiklerin doğal bir görünüm sunması için yaklaşık 8 -15 milimetre uzunluğundaki çeşitli kalınlığa ve şekle sahip kirpiklerden uygun olanlar seçiliyor. Uygulama yaklaşık olarak bir buçuk saat sürüyor.

Net bakışlar için kaş kontörü

Doğru bir kaş modeli, yüz hatlarını netleştirerek bakışlara anlam katar. Ancak son zamanların en popüler uygulamalarından kaş kontörü, bir o kadar dikkat edilmesi gereken bir uygulama. Çünkü küçük bir hata çok mutsuz edebilir. Doğru kaş tasarımı yapılırken öncelikle tasarım yapılacak kişinin göz yapısı, surat şekli, yüz ifadesi, ne iş yaptığı gibi konulara dikkat edilmeli. Kaş kontör tekniği; kaş yapısına uyumlu, kıl şeklinde pigmentasyonudur. Kıl tekniği ile ana kaş rengi kopyalanarak boşluk ve seyrek olan kısımlar, kıl tekniği ile yoğunlaştırılır. Böylece kaşların muntazam bir görünmesi sağlanır.

Haberin Devamı

Dudaklar yine belirgin ve yine dolgun...

2018 yılında da öne çıkması beklenen güzellik anlayışlarından biri olan dolgun ve çekici dudaklara ise, dudak kontör uygulaması ya da dudak dolgusu ile kavuşmak mümkün…En yaygın dolgu türü, hyaluronik asit benzeri maddeler içeren ürünler. Uygulama herhangi bir zaman diliminde, örneğin çalışanlar için öğle tatilinde bile yapılabilir. Sonrasında rahatlıkla normal yaşama veya işe geri dönülebilir. Dudak kontör uygulaması da ortalama olarak 40-45 dakikada tamamlanır.

Haberin Devamı

Nail art ile trendy tırnaklar

Son günlerin en çok tercih edilen uygulamalarından nail art, yeni yıl akşamında da trendleri takip eden kadınların farkını ortaya koyuyor. Nail art çılgınlığının ardından gelişen uzun ve renkli tırnaklar, 2018 yılında da ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Geçmiş yıllarda tırnak yeme problemi ya da hatalı manikür yüzünden hasar gören tırnakları uzatmak için tercih edilen protez tırnaklar, günümüzde modaya yön veriyor.Tırnaklar uzuyor, şekilleri değişiyor.