Gazete Vatan Logo

Kalemtıraş bombası!

Siirt’te yapılan PKK operasyonunda 18 sığınak ve barınakta çok sayıda silah ile mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında kalemtıraşlı patlayıcı düzenekleri dikkat çekti

Kalemtıraş bombası!

Siirt’in Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında PKK’lı teröristlere yönelik “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre Operasyonu”nda 18 sığınak ve barınak tespit edildi. Bu sığınak ve barınaklarda ele geçirilen PKK’lı teröristlere ait silah ve mühimmatlar, İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda basın mensuplarına gösterildi. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, “Üstün bir performansla her türlü arazi ve iklim koşullarında halkımızın huzur ve güvenliği için kahramanca görev yapan güvenlik gücü mensuplarımızı tebrik ediyorum. Ele geçirilen silah ve mühimmat sayesinde bölücü terör örgütünün hain emelleri ve planları bir kez daha boşa çıkarılmıştır” dedi.

‘Bangalore Torpedo’

Konuşmanın ardından Albay Uğur Özmen, ele geçirilen 12 kalaşnikof, biksi, RPG-7 roketatar, 16 el bombası, 2 “Bangalore Torpedo”, 2 mayın, 188 kilogram amonyum nitrat, 3 kilogram C4 ve A4 patlayıcı, 246 kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği, 8 bin 324 fişek, 52 uçaksavar mühimmatı, 15 doçka mühimmatı ve 18 telsizi basın mensuplarına gösterdi. Patlayıcı düzeneklerinde kalemtıraş kullanılması dikkati çekti. Ele geçirilen “Bangalore Torpedo”nun (boru tipi patlayıcı) tel engeller ve mayın tarlalarında geçit açmakta kullanıldığı belirtildi. Öte yandan Vali Atik, jandarmaya operasyonlarda kullanılmak üzere drone teslim etti.

Haberin Devamı