Gazete Vatan Logo

Kalbimize gömdük!

Afrin’de düşen ATAK helikopterinde şehit düşen iki pilot ile çatışmalarda şehit olan 10 Mehmetçik son yolculuklarına uğurlandı

Kalbimize gömdük!

‘Kalk oğlum’ diye ağladı

Afrin’de düşen ATAK helikopterinde şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın (32) cenazesi İzmir’de toprağa verildi. Babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim, annesi Habibe ve eşi Duygu Karaman ile ablası Harika Cebrenur taziyeleri kabul etti. ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan şehit Karaman’ın annesi ‘Kalk oğlum’ diyerek tabuta kapandı. Cenazenin başında duran eşinin ise metanetli durup gözyaşı dökmediği gözlendi. Tabutun başında nöbet tutarken, ağlayan askerin gözyaşlarını, şehit yakınları mendille sildi. Karşıyaka Spor Kulübü futbolcuları, yeşil-kırmızı tişörtler giyerek, cenaze törenine katıldı. Törende ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Cenazesi Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Çakır gözlüm feda olsun

28 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Halis Koca Adana’dan son yolculuğuna uğurlandı. Anne ve babası daha önce vefat etmişti. Şehidin kamuflajını giyen kız kardeşi Zehra Koca, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ‘4 kardeşim olsun, 4’ü de feda olsun’ diyerek gözyaşı döktü. Elinden bir an olsun Türk bayrağını bırakmayan Zehra Koca, ağabeyinin fotoğrafını öptü. Ağabey Halit Koca da kardeşinin tabutuna sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarılarak ‘Çakır gözlüm vatana feda olsun’ diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Seni vuran eller kırılsın

Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan 24 yaşındaydı. Memleketi Adıyaman’da son yolculuğuna uğurlandı. Törene babası İmam, annesi Hatice, kız kardeşi Esra, ağabeyi Eyüp ile yakınları katıldı. Annesi Hatice Sarıaslan tabutun başına gelerek ‘Seni vuran eller kırılsın’ dedi. Bekar olan ve 4 kardeşi bulunan şehidin cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi. Sarıaslan’ın (24), harekâtın 3’üncü günü olan 23 Ocak’ta Hatay’dan Suriye’ye geçerken ‘Düğüne gidiyoruz’ diyen askerlerin arasında yer aldığı ve röportaj verdiği ortaya çıktı. Sarıaslan o röportajında ‘Tüm Türkiye’ye selam olsun buradan. Allah’ın izniyle oraya girip, alıp ve geleceğiz inşallah. Yüce Rabbim büyük. Buradan aileme, herkese çok selam olsun’ demişti.

Haberin Devamı

Söz veriyorum, ona iyi bakacağım

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) için Mersin Anamur’da tören düzenlendi. Şehidin eşi Alime Kuş, tabuta sarılıp gözyaşı dökerek ‘Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermişti ‘Son’ demişti. Biz seninle okul, sıra arkadaşıyız. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim. Sana söz veriyorum ona çok iyi bakacağım. Ne olur kalk’ dedi. Anne Ümmü Kuş da tabuta sarılıp ‘Hasan’ım dimdik ayaktayım. Sen benim hayat arkadaşımdın. Bırakma bizi’ diye gözyaşı döktü.

Üniformasıyla veda etti

Uzman Çavuş Hüseyin Şahin (27) Samsun’da toprağa verildi. Törene 10 bin kişi katıldı. Çiğdem Şahin, 5 ay önce evlendiği eşinin askeri üniformasını giyerek törene katıldı. Şehidin annesi Behiye, kardeşleri Emine, Sündüs, Asiye ve Zekeriya Şahin gözyaşlarına hakim olamadı. Babasını 11 yıl önce kaybetmişti. Çiğdem Şahin, tabutun uçaktan alınıp omuzlarda götürüldüğü sırada asker selamı da verdi. Polisliği bırakıp 2015’de TSK’ya katılan Şahin, Bitlis’ten Afrin’e gitmişti.

Haberin Devamı

Üç yıl önce evlenmişti

26 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu Giresun’da toprağa verildi. Cenazeyi havalimanında karşılayan annesi Muazzez, babası Süleyman, eşi Kıymet, kardeşleri Ramazan, Hakan ve Rabia Karacaoğlu ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 3 yıl önce evlenen Karacaoğlu’nun biri kız 4 kardeşi vardı.

Kardeşi sınırda vatanı koruyor

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın (28) İzmir’deki babaevinde yas vardı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Zeki ve anne Fatma Akdoğan gözyaşı döktü. Ali Akdoğan’ın harekat öncesi Fatma Akdoğan’ı arayarak ‘Seni çok seviyorum anne’ dediği öğrenildi. Şehidin erkek kardeşi Gökhan Akdoğan da halen Hakkari Çukurca’da sözleşmeli er olarak görev yapıyor.

Kuzeni İstanbul’da şehit düşmüştü

27 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde 10 bin kişi uğurladı. Ekiz’in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 9 yaşındaki yeğeni ise törende dayısının askeri beresiyle ön safta yer aldı.

Haberin Devamı

Bekar olan Ekiz 4 yıllık uzman çavuştu, ailesinin tek çocuğuydu.

Hatay’ın Zeytin Dalı Harekatı’nda verdiği 4’üncü şehit olan Ekiz’in ablası Gülşah Ekiz’in Eskişehir’de polis olarak görev yaptığı, amcasının oğlu olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz’in de 2010’da İstanbul Halkalı’daki servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olduğu belirtildi.

Alanda en acı karşılama

Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca (25) İstanbul’da toprağa verildi. Cenazesini Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, babası Ramazan, annesi Fadime Karaca ve aile yakınları ile askeri erkan karşıladı. Bekar olan Karaca 3 yıldır TSK’da görev yapıyordu.

Kızları uğurladı

Uzman Çavuş Serdar Ege 41 yaşındaydı. Acı haber Tatvan’daki askeri lojmanda kalan eşi Dilek Ege ve Eskişehir’de oturan annesi Gülten Ege’ye aynı anda verildi. Cenazesi Eskişehir’de toprağa verildi. Önce Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan de katıldı. Şehit Ege’nin naaşı daha sonra Reşadiye Camisi’ne getirildi. Şehidin annesi Gülten, kardeşleri Serkan Ege ve Betül, eşi Dilek, kızları Elif (17) ve Elvan Ege (13) gözyaşlarını tutamadı. Babasını 20 yıl önce kaybetmişti. Şehidin annesi, kardeşleri, eşi ve iki kızı, naaşın başına gelerek dua etti, tabutu öptü. Gülten Ege başsağlığı dileyen Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Taner Uysal’a ‘Oğlum vazifesini yaptı, mutluyum’ dedi.