Gazete Vatan Logo

Kahvaltı sofrasında dehşet!

Bir evin balkonuna kalas dayayıp giren hırsız, ev sahibi kadına tecavüze kalkıştı, kocasını da çocuklarının gözü önünde öldürdü

İstanbul’da Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi’nde oturan ve Asya Tekstil’de ustabaşı olarak çalışan Necmettin Uyanır, dün sabah saat 06:30 sıralarında balkondan gelen tıkırtıyla uyandı. Hırsızın içeri girmeye çalıştığını görünce, balkon kapısının arkasına geçerek açılmasını önlemek istedi. Ancak hırsız bir omuz darbesiyle kapıyı açtı. Elindeki silahla da çifti etkisiz hale getirdi.

‘Kendinizi öldürtmeyin birkaç ay yatar çıkarım’

Çifte önce “İsmail Kara’yı arıyorum” diyen cani, Uyanırlar öyle birini tanımadıklarını söyleyince de olabildiğince küstahlığıyla “Değerli neyiniz varsa söyleyin zaten sabıkalıyım. Birkaç ay yatar çıkarım, öldürtmeyin kendinizi bana” diyerek tehdit savurdu. Bu sırada boynuna silah dayadığı Meltem Uyanır’a eşarplarıyla kocasının el ve ayaklarını bağlattı. Sonra da kadını sürükleyerek, bir ay önce doğan Elif ile 4 yaşındaki kızı Helin’in yattığı odaya götürdü.

Beşiğin demiriyle hırsızın başına vurdu

Yatak odasındaki iki cep telefonu, fotoğraf makinesi ve video kamerayı alan zanlı, çocukların odasında genç kadının üzerine çullanarak tecavüze yeltendi. Ancak bu sırada el ve ayaklarındaki bağı çözen koca, ruhsatlı tabancasını alıp odaya geldi ve hırsızın üzerine atladı. Meltem Uyanır da bebeğin beşik demiriyle hırsızın kafasına vurdu. Ancak boğuşma sırasında ev sahibinin elindeki tabancayı da alan hırsız bir el ateş etti. Necmettin Uyanır, karın boşluğuna isabet eden tek kurşunla hayatını kaybetti. Görgü tanıklarına göre 1.70 boylarında, kısa saçlı ve giydiği balıkçı yaka kazağın yakalarını burnuna kadar çeken hırsız ise balkondan atlayıp kayıplara karıştı.

Boğuşurken çaldığı telefonları düşürdü

Hırsızın yanına aldığı cep telefonlarını boğuşma sırasında düşürdüğünü belirleyen polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Talihsiz eş Meltem Uyanır ise katil zanlısını fotoğraflarından teşhis yaptırılmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Evde inceleme yapan polis, tüm delilleri topladı. Katil zanlısının kafasına vurulan demir çubuk ile ev sahibi Necmettin Uyanır’ın kıyafetleri de incelenmek üzere kriminal laboratuvarına yollandı.

‘KOCAMIN ELERİNİ BANA BAĞLATTI’

Bir ay önce 4 yaşındaki kızları Helin’in ardından ikinci kez anne olan Meltem Uyanır, gözyaşları içinde ifade verdi: “Bana eşimin ellerini eşarpla bağlattı. Ama çok sıkmadan bağladım. Sonra beni sürükleyerek bebeğimin yattığı odaya götürdü. Yere yatırıp zorla öpmeye çalıştı. Bu sırada Necmettin silahla geldi. Boğuşurlarken hırsız onu öldürdü.”

Haberin Devamı