Gazete Vatan Logo

Kahreden detay!

Ece'nin bakıcısı Saliha A., eşinin küçük kızı öldürdüğünü bilmesine rağmen bunu aileye söylemedi

İzmir’in Özkanlar semtinde, ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu’nun bakıcısı Saliha A.’nın emekli öğretmen kocası S.A. tarafından yastıkla boğularak öldürülmesi olayı duyanları şoke etti. Küçük kızlarının bir ay önceki bademcik ameliyatı nedeniyle öldüğünü düşünen acılı ailenin olayın hemen ardından katilin eşi Saliha A.’yla görüşüp teselli etmeye çalıştıkları ortaya çıktı.
Geztiğimiz cumartesi meydana gelen olayda, Ege Üniversitesi’nde hemşire olan Yasemin Uslu, açıköğretim sınavına gideceği için 7 yaşındaki kızı Ece Uslu’yu, yan blokta oturan bakıcısı emekli öğretmen Saliha A.’nın evine bıraktı. Saliha A.’nın mutfakta bulunduğu sırada kendisi gibi emekli öğretmen ve aynı zamanda da site yöneticisi olan eşi S.A., odada uyuyan talihsiz Ece’yi iddiaya göre yüzüne yastıkla kapatarak boğdu. Küçük kızın bakıcısı Saliha A. ve apartman görevlisi Ece’yi tıp merkezine götürdü. Burada küçük kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan Saliha A.’nın, Ece’yi eşinin boğduğunu kendisine söylediğini açıklaması üzerine gözaltına alınan S.A., suçunu itiraf ettikten sonra sevkedildiği adliyede tutuklandı.
Bu arada Ece’nin bir ay önce geçirdiği bademcik ameliyatına bağlı rahatsızlık sonrasında öldüğünü düşünen aile üyelerinin ise üzülmemeleri için katilin evini ziyaret ettikleri ortaya çıktı. Ece’nin yakınlarını, soğukkanlılıkla karşılayan Saliha A.’nın durumu bilmesine rağmen birşey anlatmadığı öğrenildi. Minik kızın acılı ailesi ise olay evinde olduğu için Saliha A.’yı teselli etmeye çalıştığı belirtildi.
Ancak gerçeği intertene düşen haberleden öğrenen acılı aile büyük şok yaşadı. Ece’nin babası Emin Uslu, annesi Yasemin Uslu büyükbabanın evine götürüldü. S.A.’nın ailesi ise apar topar evlerini terk etti.
Olayın şokunu üzerinden atamayan dede Abdülrahim Uslu, “Sorunluysa eğer kendi ailesine zarar verseydi, benim torunumdan canımdan ne istedi. Hukukun gerçek sorumluları bulup yargılamasını bekliyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı