Gazete Vatan Logo

Kahreden bekleyiş!

Cesedine hala ulaşılamayan Uzman Çavuş Erhan Ar’ın evindeki hüzünlü bekleyiş kabusa dönüştü

Hakkari Çukurca’da 17 Ağustos’da şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cenazesi hala bulunamadı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in önceki gün önce “Bulundu” demesi geceyarısı ise DNA testinde sonucun negatif olduğunu açıklaması Ar ailesini perişan etti. Bakan Şahin’in ilk açıklamasından sonra Adli Tıp Kurumu’ndan bilgi alma çabaları sonuçsuz kalan Ar ailesine kimsenin bilgi vermediği öğrenilirken Yerköy Emniyet Müdürlüğü’nün Bakan’ın ilk açıklamasının ardından tören alanını hazırladığı, Bakan’ın sonraki açıklamasından sonra ise hazırlıkların iptal edildiği öğrenildi.

Aileden tepki

VATAN’a konuşan aile yakınları çelişkili açıklamalar nedeniyle şehidin hem eşinin hem de ailesinin büyük şok yaşadıklarını belirterek, “İnsanlık dramı yaşanıyor. Sorumsuz beyanlar peş peşe geliyor. Aileye ise hiçbir şey söylemediler. Yerköy Emniyet Müdürlüğü tören alanını bile hazırlamıştı. Ardından Bakan Şahin bir başka açıklama yaparak ilk açıklamasını tekzip etti. Kesinleşmeden neden açıklama yapılıyor, kimse anlamış değil. Aile zaten çok büyük bir acı yaşıyor. Üzerine bunlar olunca çok büyük bir isyan oluyor elbette” dediler.

Zap’ta bulundu iddiası

Öte yandan bölgede incelemeler hala sürerken Zap nehrinde bir cesede ulaşıldığı haberi duyuldu. Bilgi henüz doğrulanmazken bölgede incelemelerin sürdüğü belirtiliyor. Ar ailesinin önceki gün boyunca Adli Tıp’a ulaşıp sonuçları almaya çalıştığı ama başarılı olamadığı da öğrenildi.

Haberin Devamı