Gazete Vatan Logo

Kahramanlar unutulmayacak

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle 11-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak resmi anma törenleri, dün devlet protokolünün şehit mezarlarını ziyaret etmesiyle başladı

Kahramanlar unutulmayacak

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüyle ilgili programlar, şehitlerin cenazelerinin ziyaret edilmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Erdoğan da mezar başında Kuran-ı Kerim okudu. Ziyarette Erdoğan ve Yıldırım’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım daha sonra 15 Temmuz’da şehit olan İlhan Varank’ın kabrinin bulunduğu Şehzadebaşı Cami’ne geçti.

‘Acı ve travma yaşadık’

Haberin Devamı

Ankara Valiliği’nce Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen törende ise Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “Büyük bir acı ve travma yaşadık. Vergilerimizle alınan silahlarla, bu kadar haince bize saldırmak da ayrı bir yük ve acı, hepimiz açısından. Yunan’ın bombalamadığı, saldırmadığı Meclis’imiz bunların saldırısı altında kaldı. Külliye’ye saldırdılar, Başbakanlığa, her yere geldiler... Bu hırs, bu gözü dönmüşlük, dışarıya biat etmiş bu zihniyete karşı büyük bir bedel ödedik. Demokrasi içinde bu ülke yönetildikçe, yükseldikçe, güçlendikçe bu hainler bir kere daha kahrolacaklar” diye konuştu.

Köprüde şehit düştü

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olan Samet Uslu, Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’ndeki kabri başında anıldı. Şehidin babası Hüseyin ve annesi Gönül Uslu, düzenlenecek programlara katılmak için İstanbul’a geçti.

İkizlere gözyaşı

Ankara’da şehit düşen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç’un annesi ve babası, Adana’da çocuklarının mezar taşlarına sarılıp gözyaşı döktü. Törene Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de katıldı. Fenalaşan anne Senem Oruç’a sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

GÖLBAŞI ŞEHİDİ GÜLŞAH KOMİSER

15 Temmuz darbe girişimi günü Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen komiser Gülşah Güler memleketi Hatay’da mezarı başında anıldı.

Namlularda manevra fişeği

Gölbaşı Mezarlığındaki programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve ilçe protokolü katıldı. Bakan Soylu şehitlik alanına gelişinde Özel Harekat Polisi Mangası tarafından karşılandı. Polis mangasının elindeki M16 otomatik tüfeklerinin namlularına takılı olarak ilk kez görüntülenen ’manevra fişeği adaptörü’ dikkati çekti.