Gazete Vatan Logo

Kahramanlar siper oldu!

Adana’nın Pozantı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lılar saldırdı. Son kurşunlarına kadar çatışan 2 polis, teröristleri canları pahasına binaya sokmadı

Kahramanlar siper oldu!

Önceki gece 02.35’de sayıları 8 olarak değerlendirilen bir grup PKK’lı, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Binaya farklı noktalardan girmeye çalışan teröristlere, polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar şehit oldu. Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesine duvardan atlayarak giren 2 PKK’lı da öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren diğer teröristler ise gece karanlığında kaçtı.

Arka bahçeden geldiler

32 yaşındaki İsa İpek ile 29 yaşındaki Serdar Kazar’ın teröristlerle silahlarındaki son kurşunları bitinceye kadar çatıştığı oraya çıktı. Olay yeri inceleme ekibinin belirlemeleri ve olay sırasında görevde olan diğer polislerin anlatımına göre, teröristler saldırmadan kısa süre önce 5 kişilik devriye grubu Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldığı için 2’si bina içinde, 2’si müracaatta, 1’i de nizamiye giriş noktasında 5 polis memuru kaldı. Teröristlerin arka duvarı aşıp bina girişine sızıncaya kadar tehlike sezilmedi.

Haberin Devamı

Aslanlar gibi çatıştılar

Önünde uzun MP-5 otomatik silahlı nöbetçi bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne, aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden gelen PKK’lıları, müracaatta bulunan polisler İsa İpek ve Serdar Kazar, binaya sokmadı. Şehit polislerden Serdar Kazar ve İsa İpek, kurşunları bitene kadar çatışıp teröristlerin binaya girmesine engel oldu. Binadaki diğer polisler gelinceye kadar çatışma bitti. Bir emniyet yetkilisi şehit polislerin canları pahasına verdiği mücadeleyle bu mücadeleyi dinledikten sonra ’Aslanlar gibi çatışmışlar’ ifadesini kullandı.

El bombasının üstüne atladı!

Şehit polis Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasındaki kurşunu biten kahraman polis Serdar Kazar, bu kez, bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. PKK’lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu, belki de içerideki diğer arkadaşlarının da şehit verilmesine engel oldu. Serdar Kazar, burada şehit oldu, yaralı terörist de son hamlesini yapamadan öldü. Aslen Bingöllü olan Kazar terör olaylarının yoğun olduğu Şırnak’tan Pozantı’ya yeni tayin olmuştu.

Haberin Devamı

Saldırıya büyük öfke

Şehit haberlerine öfkelenen bazı vatandaşlar, terörist cenazelerinin kaldırıldığı Pozantı Devlet Hastanesi’nin önünde toplanıp slogan attı. Cesetler hastaneden zırhlı polis araçlarıyla alındı. Ancak gün boyu terör örgütüne tepki gösteren öfkeli grup, terörist cenazelerinin Pozantı’dan çıkışına izin vermeyeceklerini söyleyip yolu lastik ve tomruk yakarak kapattı. Terörist cenazelerini alıp yakacaklarını söyleyen kalabalığı dağıtmak için polis kalabalığı gaz sıkarak ve havaya ateş açarak dağıttı. Saat 17.00 sıralarında polis ve jandarmanın desteğiyle yol açıldı. Teröristlerin cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu’na götürülmek üzere yola çıkartılabildi.

Su borusundan geçip dağa gittiler

Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların Emniyet Müdürlüğü binasının hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi. Burada teröristlerin bıraktığı sırt çantaları bulunurken, borudan geçen teröristlerin ormanlık alana girerek izlerini kaybettirdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

‘Gidin yılanın başını ezin!’

Şehit polisler İsa İpek ile Serdar Kazar için Adana Valiliği’nde tören yapıldı. Şehit İsa İpek’in yakınları görüntü alan gazetecilere, “Bizim reklama ihtiyacımız yok. Gidin yılanın başını ezin” diye tepki gösterdi. Vali Büyük, şehit yakınlarının yanına gelerek onları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit cenazelerinin alana getirilmesiyle yakınları gözyaşlarına boğuldu. İsa İpek’in eşi Pınar ile çocukları 5 yaşındaki Göksu ve 2 aylık Asya, tabutun başına getirildi. Şehit çocukları babalarının Türk Bayrağı’na sarı tabutlarına son kez bakıp vedalaşırken, yakınları sinir krizleri geçirdi. Bir daha hiç görmeyeceği babasının tabutuna son kez bakan Göksu, eliyle tabuta dokunduysa da olan bitine çok da fazla anlam veremedi.

Haberin Devamı

Şırnak şehitlerine hüzünlü veda!

Şırnak’taki terör saldırısında şehit düşen Piyade Er Ömer Kaan Kandemir, Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi ve Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Hamza Yıldırım’ın cenaze namazı Kocatepe Camisi’nde kılındı. Törene, TBMM Başkanı Yılmaz, Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Kuvvet Komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kandemir Denizli’de, Tanrıverdi ise Malatya’da toprağa verildi.