Gazete Vatan Logo
Magazin Kahramanım babam!

Kahramanım babam!

Hayattaki tek kahramanımız olan babamızın özel bir günü Babalar Günü. İşte tanınmış babaların çocuklarıyla en sıcak kareleri ve kendi Babalar Günü’yle ilgili Hafta Sonu’na anlattıkları...

Kaya, Zehra, Hüseyin Kaya Çilingiroğlu

‘Benim tek isteğim çocuklarımın hayırlı işler yapmaları’

Prof. Dr. Hüseyin Kaya Çilingiroğlu’nun oğlu iş adamı Kaya Çilingiroğlu, bugün hayatta olmayan babasıyla ilgili bir anısını anlatıyor: “Bir gün Beşiktaş’ın maçına gitmek için babamdan para istedim. ‘Yarın 12.00’de hastaneye gel, vereyim’ dedi. 12.02’de gittiğimde babam yoktu. Geciktiğim için babam benimle görüşmedi. O olaydan sonra hiç bir yere geç kalmadım.”

Rüştü, Burak Reçber

‘Oğlumla sahada maç yapıyoruz’

İnsanın babası Türkiye’nin en tanınmış, en sevilen futbol oyuncularından biri, en ünlü kalecilerinden biri olunca tabii ki baba-oğul Rüştü ve Burak Reçber, objektiflerin karşısına futbol oynarken geçer; “ Burak’la futbol adına her şeyi yapıyoruz. Sahada maç yapıyoruz, evde oynuyoruz, hatta bilgisayar oyunu Playstation’da birlikte maç yapıyoruz. Benim hazırladığım patlamış mısırları yiyerek hayvanlarla ilgili belgeselleri seyrediyoruz.”

Kerem, Keremcan, Keremalp Gönlüm

‘Baba olunca kendi babamı daha iyi anladım’

Milli basketbolcu Kerem Gönlüm, çocukları Keremcan ve Keremalp’le ilişkisini ve kendi babasıyla olan bir anısını şöyle anlattı: “Benim babam biz küçükken kardeşimle bizi arabayla tüm Türkiye’yi dolaştırmıştı. Her yıl ayrı bir yere gidiyorduk dostlarımızla. Çocuklarınla çadırlarda kalıyor, kamp yapıyorsun, otelleri tercih etmiyorsun... Orman ve çadır güzel geliyordu bize. Çok etkilenmiştim . Ben de o tarz şeyler yapmaya çalışıyorum.

İzzet, Emine, Ela Özilhan

‘Ela için zeytin ağacı diktim’

İş adamı İzzet Özilhan, baba olmayı şu sözlerle anlatıyor: “Heyecan, mutluluk, şefkat ve sorumluluk hislerinin bir arada olduğu çok özel bir duygu. Emine’yi ilk kucağıma alıp sol omzuma düşen kafasındaki hissettiğim nefesinin tarifi çok büyük bir sevinç ve daha önce hissetmediğim, içimin içime sığmadığı bir duyguydu. Ela’nın doğacağını öğrendiğimde ise bahçeye onun adına bir zeytin ağacı diktim. Zeytin, özgürlüğün ve uzun ömrün simgesi.

Ragıp, Nil Savaş

‘Babasını seven çocuklar için her gün Babalar Günü gibidir’

Babalar Günü çekimi için Hafta Sonu objektiflerinin karşısına geçen tiyatro sanatçısı Ragıp Savaş ve kızı Nil... Savaş, “Bence babasını seven çocuk için her gün Babalar Günü. Ayrıca bu yıl Babalar Günü’nü kutlamayacağım. Soma’da yaşanan facia içimizi çok acıttı. Orada yüzlerce çocuk babasız kaldı” diyor.

Haberin Devamı