Gazete Vatan Logo

Kahraman şehitlerin dağ gibi babaları!

Vatan uğruna oğullarını veren iki şehit babasının sözleri, Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu.

Kahraman şehitlerin dağ gibi babaları!

Benden daha kötü olanlara yardım edin!

Ordu’nun Akkuş ilçesindeki tek katlı ahşap evi yürek yakan şehit uzman çavuş Nuh Özdemir’in babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir, kendisini arayan Başbakan Davutoğlu’na söylediği sözler tüm ülkeyi duygulandırdı. Baba Özdemir, evinin yeniden yapılması için gereken her şeyin yapılacağını söyleyen Davutoğlu’na teşekkür etti ve “Burada kedinin bile 10 dakika duramayacağı kadar kötü evler var, onlara da yardım yapılsın. Benden çok daha kötü durumda olanlar var. İhtiyacım fazlası gönderilen yardımları burada o mağdur ailelere vereceğim” dedi.

Oğlumun Sur esnafına borcu varsa ödeyelim
Yeni yılın ilk günü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Orhan Dilekçi’nin babası Mehmet Dilekçi’nin cenaze töreninde komutanların, “Biz oğlunun silah arkadaşlarıyız; bizden bir emrin olur mu babacığım?” sorusu üzerine verdiği cevap duygu seli yarattı. Mehmet Dilekçi komutanlara, “Yavrum gidin o Diyarbakır Sur’daki esnafa bir sorun bakalım; oğlum vatan borcunu ödemeden evvel Sur’un esnafına herhangi bir borcu var mıdır? Var ise biz onu ödeyelim” dedi.

Haberin Devamı

‘Kedi bile 10 dakika durmaz’

Baba Özdemir, mahallede durumlarının çok kötü olan aileler olduğunu söyledi: “Burada sokakta gezen kedinin içinde duramayacağı evler var. Kediyi eve koyduğunuzda 10 dakika durmaz. Mahallemdeki mağdurlara da yardım edilsin.”


‘Bu soğukta onu nasıl gömeceğiz!’

Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet’in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yakınlarının tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü baba evinde şehidin ablası Naciye, “Komutanım onu çıkarıp geri verin bize, biz onu nasıl gömeceğiz, bu soğukta nasıl gömeceğiz?” diyerek gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta durabilen şehidin eşi Özlem Emet ise cenaze namazı kılınmadan önce tabuta sarılarak, “Bırakın son bir kez sarılayım” diye ağladı.