Gazete Vatan Logo

Kahraman güvenlikçi katliama engel oldu

İsveç’in başkenti Stockholm’de 4 kişinin öldüğü terör saldırısı sırasında bir özel güvenlikçinin aracını eylemcinin kullandığı kamyonun önüne sürdüğü ortaya çıktı

Kahraman güvenlikçi katliama engel oldu

İsveç’in başkenti Stockholm’de geçtiğimiz hafta gerçekleşen terör saldırısında bir özel güvenlik görevlisinin ‘kahramanca’ müdahalesi sayesinde ölü ve yaralı sayısının artmadığı ortaya çıktı.

27 yaşındaki Santiago Cueva adlı güvenlik görevlisi, İngiliz basınına verdiği röportajda, adının Rahmet Akilov olduğu açıklanan saldırganın, kullandığı kamyonla daha fazla yayayı ezmesine mani olduğunu söyledi. Cueva, yayaların kaçıştığını görünce Akilov’un olay yerine 500 metre mesafedeki parlamento binasına gitmeye çalıştığını düşündüğünü belirtti. Cueva daha sonra anlık bir kararla kullandığı otomobili kamyonun önüne sürdü.

Paniğe kapılan Akilov’un direksiyon hakimiyetini kaybederek yolu üzerindeki alışveriş merkezinin vitrinine girdiği düşünülüyor.

Cueva, kamyonun durmasının ardından aracından çıkarak yaralıların yardımına koştuğunu kaydetti.

Başvurusu reddedilmiş

Polis, 39 yaşındaki Özbek asıllı Rahmet Akilov’un yaptığı sığınma başvurusunun reddedildiğini belirledi. Yaklaşık 1 sene önce radikalleşmeye başladığı düşünülen DEAŞ sempatizanı Akilov’un inşaat işçiliği yaptığı, ayrıca patlayıcılar konusunda uzman olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı