Gazete Vatan Logo

Kahraman babaya son bakış!

Şehit başkomisere son görev...

Bostancı'daki çatışmada şehit olan emniyet amiri Semih Balaban için Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törene Devlet Bakanı Egemen Bağış, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katılarak birer konuşma yaptılar.

-BAĞIŞ: DAHA AYDIN BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜ-
Devlet Bakanı Egemen Bağış tören de yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin birliğini, saygınlığını, itibarını, gelecek nesillerimize daha aydın bir gelecek bırakmak için şehit düşen emniyet amirimizin karşısında büyük bir saygıyla eğiliyoruz" dedi.



Devlet Bakanı Bağış, bütün güvenlik güçlerinin ilk olarak şefkat çağrısı yaptığını belirterek, "Dünkü operasyonda da güvenlik güçlerimiz ilk önce şefkatle 'teslim olun çağrısı' yapmıştır. Ancak bu çağrıya silahlarla bombalarla karşılık verilmiştir. Güvenlik güçlerimiz de bu karşılığa silahla yanıt vermiştir. Ve maalesef emniyet amirimiz şehit olmuştur." diye konuştu.

-KÖKSAL: TEK HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ-
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da konuşmasında, "Bayrağının yüceliği, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için şehit düşen bir evladımızın üzüntüsünü yaşıyoruz" diyerek şöyle devam etti:
"Tek hedefimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğü, işte kardeşimiz de dün bu operasyonda haince şehit edilmiştir. Sizlere teşekkür ediyoruz, sizlere minnettarız, bizim için canınızı veriyorsunuz.

Şehit ailemizin üzüntüsü büyüktür, bunun yanında ömür boyu sürecek bir gurura da sahiptirler. Polis teşkilatımızla ne kadar gurur duysak azdır."



-VALİ GÜLER: ACILI AİLESİ HERKESE DERS VERDİ-
İstanbul Valisi Muammer Güler de konuşmasında, çatışmada terör örgütünün bütün unsurlarıyla ele geçirildiğini belirterek, "Bu operasyonun başarısı yanında maalesef bir başkomiserimiz şehit olmuştur. Bugün hepimiz bunun üzüntüsü içindeyiz" dedi.

Şehidin annesinin ve eşinin yüreğindeki acısıyla 'Vatan sağolsun' diyebilmesinden herkesin ders çıkarması gerektiğini söyleyen Güler, şunları kaydetti:
"Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, onların sayesinde bu topraklar üzerinde bayrağımız dalgalanıyor. Çok zor bir operasyonu çok başarılı tamamlayan güvenlik güçlerimizle, yaralılarımızla herkes övünsün. Bu teşkilat şehit ailelerine de, yararlılarına da, basın mensubuna da sahip çıkar."

-CERRAH'DAN TELSİZ YALANLAMASI-
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, törendeki konuşmasında, "Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan Türk polisi, hainlerin yaptığı saldırıları hiç bir zaman yanlarına bırakmadı, bırakmayacaktır" dedi. Türk polisinin her türlü saldırıyı önlemek için hiç bir zaman kaçınmadığına işaret eden Cerrah, "Tıpkı dün şehidimiz Semih Balaban gibi, teröristi ele geçirmek için her türlü yolu denemiş ancak maalesef şehit olmuştur" diye konuştu.

Semih Balaban'ın on yılı aşkın süre içinde polis teşkilatının değişik yerlerinde başarıyla görevini sürdürdüğünü belirten Cerrah, "Görev aşkıyla 34 yaşında en üst mertebeye, şehitliğe ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Teröristin anons ettiği telsizin Semih Balaban'a ait olduğunu iddialarını yalanlayan Celalettin Cerrah, "şehit polisimiz telsizine de silahına da sahip çıkmıştır. Arkadaşları başucunda bulmuştur. Teröristin anons ettiği temsiz kendi telsizidir" dedi. Cerrah sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm meslektaşlar olarak üzüntülüyüz. Teşkilatımız şehit ailelerine hep sahip çıkmıştır ve sahip çıkmaya devam edecektir. Şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken şehidimize Allahtan rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı