Gazete Vatan Logo

Kahpe pusulara 6 şehit

Mardin ve Hakkari’de askerlerimize düzenlenen saldırılarda 6 Mehmetçiği şehit verdik.

Kahpe pusulara 6 şehit

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, Mardin ve Hakkari’de meydana gelen çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. Açıklama şöyle, “24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur. Ayrıca Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.”

Yaralandı, iyileşti göreve koştu

Hakkari’de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak’ın Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki baba evine acı haber ulaştı. Uzman Çavuş Koçak’ın (25) şehadet haberi, babası Alim ve annesi Miyase Koçak’a, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu ve ilgililer tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından köyün girişi ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Vatandaşlar başsağlığı için şehidin baba evine geldi. Şehit Koçak’ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Tayini Isparta’ya çıkmıştı ama..

Mardin’in Derik ilçesindeki bir eve güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda evden açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan Oğuz Emre Erkoç’un şehadet haberi Çorum’daki baba evine ulaştı. Evli ve 2 çocuk babası Erkoç’un şehit olduğu haberi, Buharaevler Mahallesi’nde oturan baba Hüseyin ile anne Güleser Erkoç’a İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Çelik, aileyi ziyaret ederek taziyelerini iletti. Daha sonra evden çıkan baba Hüseyin Erkoç, evin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Erkoç’un gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Şehidin tayininin Isparta’ya çıktığı ve kısa bir süre sonra yeni görev yerine geçmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. İki gün önce bir yakınının cenaze törenine katılmak üzere Çorum’a gelen şehidin, cenaze töreninin ardından aynı gün Mardin’e döndüğü ifade edildi. Şehidin eşi Gülay Erkoç’un 12 yaşındaki kızı Aybüke ile 6 yaşındaki oğlu Emre ile Amasya’da yaşadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

15 güne gelirim dedi

Çorum’un Osmancık İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Ayna’nın şehadet haberi, 3 yaşındaki kızı Melek Nas Ayna ile birlikte Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki baba ocağında bulunan şehit eşi 26 yaşındaki Nazlı Ayna’ya sağlık ekiplerinin gözetiminde askeri yetkililerce verildi. Baygınlık geçiren şehidin eşi Nazlı Ayna ve şehidin kayınvalidesi Hatice Ekiz’e sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit haberinin kentte öğrenilmesi üzerine başta yakınları olmak üzere vatandaşlar, aileye taziye ziyaretine gelmeye başladı. Şehidin kayınvalidesinin evine Türk bayrağı asıldı. Olup bitenden habersiz olan Melek Nas annesinin kucağında bebeğiyle oynarken, gözü yaşlı kayınvalide Hatice Ekiz, yakınlarına sarılarak, “Bu da mı başımıza gelecekti” dedi. Damadının bir ay sonra tayininin çıktığı Bolu Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’nda göreve başlayacağını söyleyen Hatice Ekiz, “Bizi, gönderdi. 15 gün sonra kendisi gelecekti. Beraber, damadımın kardeşinin düğününe gidecektik. Yıkıldık” diyerek gözyaşını tutamadı.

Haberin Devamı

Devresinin fotoğrafını taşımıştı

Mustafa Ayna’nın devresi Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Erkan Yalçın, Pervari’de askeri helikopterin siste düşmesi sonucu şehit oldu. Yalçın’ın, 10 Kasım 2012’de cenaze töreninde Mustafa Ayan devresi fotoğrafını taşımıştı.

Ağustosta düğünü vardı

Hakkari’de çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Astsubay Mustafa Gevrek’in acı haberi, Kırşehir’deki ailesini yasa boğdu. Hakkari-Çukurca karayolunda emniyeti sağlarken, Çimenlik ve Oğul köyleri arasında pusu kuran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Çatışmada şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek’in acı haberi, Kırşehir Ahievran Mahallesi’nde bulunan ailesine bildirildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in, Kırşehir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı KETEM’de hemşire olarak çalışan Tansu Yılmaz’la 8 ay önce nikah kıydıkları ve Ağustos ayında düğün yapmaya hazırlandıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Yiğidimiz gitti ama daha çok yiğit var

Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Daniyar’ın Antalya’daki baba ocağında yas var. Baba Hasan ve anne Songül Daniyar’a acı haberi, Kepez ilçesindeki evlerinde, ilçe kaymakamı Hamdullah Suphi Özgedek ve il jandarma komutanlığı ekipleri verdi. Daniyar’ın ailesinin yaşadığı site, şehadet haberinin duyulmasının ardından Türk bayrakları ile donatıldı. Ağabey Tunahan Daniyar’ın bekar olan şehidin cenazesini almak için Eskişehir’den Antalya’ya hareket ettiği belirtildi. Baba Hasan Daniyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “yiğidinin” gittiğini ancak Türkiye’de daha birçok yiğit bulunduğunu “Vatan sağolsun” diyen baba Daniyar, şöyle konuştu:

“İzne gelmişti. 15 gün oldu gideli. 1 ay burada vakit geçirdi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Küçük yaştan bu yana ‘asker olacağım ve şehit olmak istiyorum’ demişti. Allah istediğini kabul etti. Şehit Daniyar’ın cenazesinin bugün düzenlenecek törenin ardından Antalya’da defnedileceği bildirildi.

Şehit Aşkar uğurlandı

Bitlis’in Van-Tatvan Karayolu’nda yol emniyeti alan askerlere PKK’lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Mehmet Aşkar, Hatay’ın Altınözü İlçesi’nde toprağa verildi. Beş bin kişinin uğurladığı Aşkar’ın cenazesinde annesi Emine Aşkar ile kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin nişanlısı ise sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadı.

‘Yüreğimin ağrısı dinmez oğlum’

Hakkari’de şehit edilen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün acı haberi, Ünye’de yaşayan ailesine verildi. Annesi, “Allah bizi seninle buluştursun oğlum” diye gözyaşı döktü.

Hakkari-Çukurca karayolundaki Çimenli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 4 askerden Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün acı haberi memleketine ulaştı. 4 aylık uzman çavuş olan ve ilk görev yerinde şehit düşen Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün Ordu’nun Ünye Taflancık Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Şehit annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, “Biz burada rahat uyuyalım diye canlarınızı verdiniz oğlum, Allah bizi de senin şefaatine nail eylesin oğlum, bizi seninle buluştursun oğlum, Uzun uzun ağrılar diner, ayaklarımın ağrısı diner ama yüreğimin ağrısı dinmez oğlum” diyerek oğlunun ardından ağıt yaktı. “Hainlere inat ağlamayacağım” diyen baba 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, “Bize dayanmak çok zor” dedi.